04/07/2023 05/07/2023 Σε μία σεμνή τελετή, ο Πρόεδρος του Πολυμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, καθηγητής κ. Παν. Τσακίρης, απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο την ανωτάτη διάκριση της Σχολής, το μετάλλιο επί τη συμπληρώσει 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγ. Νεκταρίου (1922 – 2022) κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων...
04 Ιουλίου, 2023 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2023 - 4:16

Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή τίμησε τον Μητροπολίτη Γλυφάδας

Διαδώστε:
Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή τίμησε τον Μητροπολίτη Γλυφάδας

Σε μία σεμνή τελετή, ο Πρόεδρος του Πολυμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, καθηγητής κ. Παν. Τσακίρης, απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο την ανωτάτη διάκριση της Σχολής, το μετάλλιο επί τη συμπληρώσει 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγ. Νεκταρίου (1922 – 2022) κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023.

Εν συνεχεία το Μέλος του Δ.Σ. της Ρ.Ε.Σ. ακαδημαικός κ. Χριστοφόρος Χαραλαμπάκης απένειμε στον Σεβασμιώτατο το παράσημο με την μορφή του αγ. Νεκταρίου.

Στην προσφώνηση του ο κ. Πρόεδρος ανέφερε:

«Το Πολυμελές Συμβούλιο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (Ρ.Ε.Σ.), επί τη συμπληρώσει 100 ετών από της κοιμήσεως του Αγίου πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, διατελέσαντος Διευθυντού της Σχολής κατά τα έτη 1894-1908 και εγκαινιάσαντος το έτος 1898 τον υφιστάμενο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (παλαιά κτήρια) Ριζαρείου, απεφάσισε να επιδώση στην Υμετέρα Σεβασμιότητα το μετάλλιο και το παράσημο της εν λόγω επετείου για τα έργα ευποιίας που επιτελείτε, ανταποκρινόμενος και στο πνεύμα των μεγάλων Ευεργετών του Έθνους Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη. Η απονομή αυτή αποτελεί αναγνώριση της Ρ.Ε.Σ. προς Υμάς, ένα Ιεράρχη, κράτιστο θεολόγο και λόγιο άνδρα, η παρουσία του οποίου τιμά την Ιεραρχία της εν Ελλάδι Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Αντιφωνών ο Σεβασμιώτατος είπε:

Αξιότιμε Πρόεδρε της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής

Καθηγητά κ. Παν. Τσακίρη,

Ειλικρινά, δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάτι που να αξίζη της τιμής που μου αποδίδετε. Ως αχρείος δούλος του Χριστού πράττω εκείνο που οφείλω να πράξω και ίσως και πολύ ολιγότερα.

Αποδέχομαι, όμως, την τιμητική διάκριση που μου κάνετε, ως τιμή και σεβασμό προς τα τίμια πρόσωπα όλων των ευλογημένων συνεργατών μου, των συμπρεσβυτέρων μου και των διακόνων και των λαικών, ανδρών και γυναικών, διότι χωρίς αυτούς τίποτε δεν θα είχα την δυνατότητα να επιτελέσω. Σε αυτούς στηρίζομαι για το λειτουργικό, ποιμαντικό, κατηχητικό και φιλανθρωπικό έργο, τόσο κεντρικά από την Ιερά Μητρόπολη, όσο και σε κάθε ενορία.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την πρόταση που εκάμετε εις το Πολυμελές Διοικ. Συμβούλιο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής να μου αποδοθή το μετάλλιο και το παράσημο επί τη συμπληρώσει 100 χρόνων από της μακαρίας εν Κυρίω κοιμήσεως του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, η παρουσία του οποίου ήταν πραγματικό ορόσημο για την Ριζάρειο Σχολή.

Ευχαριστώ επίσης όλα τα Σεβαστά Μέλη του Συμβουλίου που απεδέχθησαν την πρότασή Σας, όπως και τον αγαπητό Αδελφό Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικόλαο Λαδά, εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου της παλαιάς Ριζαρείου Σχολής.

Και εύχομαι ολόψυχα, ο Κύριος, διά πρεσβειών του
Αγ. Νεκταρίου, να φωτίζη όλους στο έργο Σας για την προαγωγή της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων