19/10/2021 19/10/2021 Μέσα σε κλίμα πνευματικής ευφροσύνης την Κυριακή 17η Οκτωβρίου 2021 τιμήθηκε στην τοπική Εκκλησία της Γλυφάδας η μνήμη των Αγίων Πατέρων, των συγκροτησάντων εν Νικαία την Ζ’ Οικουμενικήν Σύνοδον, με επίκεντρο τον παμμεγέθη και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αντώνιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και προέστη...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 12:04

Νέο μέλος στο ιερατικό σώμα της Μητρόπολης Γλυφάδας

Διαδώστε:
Νέο μέλος στο ιερατικό σώμα της Μητρόπολης Γλυφάδας

Μέσα σε κλίμα πνευματικής ευφροσύνης την Κυριακή 17η Οκτωβρίου 2021 τιμήθηκε στην τοπική Εκκλησία της Γλυφάδας η μνήμη των Αγίων Πατέρων, των συγκροτησάντων εν Νικαία την Ζ’ Οικουμενικήν Σύνοδον, με επίκεντρο τον παμμεγέθη και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αντώνιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και προέστη της Θείας Ευχαριστίας, κατά την οποία τέλεσε την χειροτονία εις Διάκονον ενός φερέλπιδος εγγάμου νέου προερχομένου εκ της τοπικής Εκκλησίας, του κ. Αθανασίου Μπαλή, πτυχιούχου του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόχου Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικεύσεως του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Υποψηφίου Διδάκτορος του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Διάκονος της Εκκλησίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τριαδικό Θεό, που τον αξιώνει να εισέρχεται στα άγια των αγίων και να λαμβάνει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης.

Ένδρακρυς αναφέρθηκε σε όσους συνετέλεσαν στην κατά Θεόν προκοπή και πορεία του ευγνωμονών και ευχαριστών εκ βαθέων τους κατά σάρκα ευλαβεστάτους γονείς του και τα αδέλφια του, την σύζυγό του Χριστίνα, τον χαίροντα πολλής εκτιμήσεως, σεβασμού και αναγνωρίσεως πολυσέβαστο πνευματικό του πατέρα πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, τους Ιερείς της ενορίας του Αγίου Ιωάννου Βούλας, πλησίον των οποίων ανετράφη εν Κυρίω και τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο, μετά του οποίου είχε συνδεθή πνευματικά από την παιδική του ηλικία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της αναφοράς του νέου Διακόνου στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου κ. Αντωνίου, τον οποίον ευγνωμονεί, διότι η γνωριμία και η εν Κυρίω αναστροφή μαζί Του ήταν καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της αποφάσεώς του να ιερωθεί.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του εξέφρασε τη χαρά του, διότι ένα νέο μέλος προστίθεται στο ιερατικό σώμα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τους ευλαβεστάτους γονείς του νέου Διακόνου, οι οποίοι εδέχθησαν ως ευλογία Θεού την επιθυμία του πρωτοτόκου παιδιού τους να ιερωθεί, καθώς και τη σύζυγό του Χριστίνα, η οποία συγκατετέθη και εστήριξε την απόφαση του Αθανασίου να γίνει κληρικός και να σταθεί εκείνη στο πλευρό του ως Διακόνισσα και αργότερα συν Θεώ ως Πρεσβυτέρα. Ευχήθηκε δε και άλλες κοπέλες να μιμηθούν την Χριστίνα και να θελήσουν να γίνουν σύζυγοι κληρικών.

Στη συνέχεια του λόγου του ο άγιος Γλυφάδας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πνευματικό πατέρα του νέου Διακόνου, π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, τον οποίον ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας για την πολυσχιδή και κοπιώδη ιεραποστολική του διακονία επί 45 συναπτά έτη μέσα στο χώρο του Ασκληπιείου Νοσοκομείου.

Ο π. Κωνσταντίνος, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, δίδει την μαρτυρία του Κυρίου έχοντας καθημερινά ενώπιόν του τον ανθρώπινο πόνο, τον οποίον ως καλός ποιμήν αγωνίζεται να απαλύνει και να δίδει ελπίδα στους πάσχοντες αδελφούς και τέλος τον παρεκάλεσε, όσο ο Θεός του δίνει δύναμη, να συνεχίσει το ιερό του έργο.

Κατόπιν ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον νέο κληρικό π. Αθανάσιο ανέφερε, ότι η ιερωσύνη του Χριστού στήθηκε επάνω στο λόφο του Γολγοθά.

Εκεί ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός καρφωμένος στο Σταυρό, ως πρώτος και Μέγας Αρχιερεύς, προσέφερε την μία και μοναδική θυσία για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων, για την σωτηρία του κόσμου, για την σωτηρία όλης της δημιουργίας.

Του τόνισε, ότι η Ιερωσύνη θα παραμένει πάνοτε επάνω στην άνικμη γη του Γολγοθά, η οποία ποτίστηκε και αγιάστηκε από το Πανάγιο Αίμα του Κυρίου μας, γι’ αυτό και είναι μαρτυρική και συνυφασμένη με τον πόνο, την οδύνη, το αίμα και αν χρειαστεί και με το μαρτύριο!

Τον κάλεσε να ακολουθήσει τα βήματα της πίστεως και της ζωής του Αγίου Στεφάνου, του πρώτου Διακόνου και πρώτου Μάρτυρος και όλων των αγίων Διακόνων και Πατέρων της Εκκλησίας μας και του ευχήθηκε πατρικά να αξιωθεί να συνευφραίνεται μαζί με όλους τους Αγίους στο άνω θυσιαστήριο της επουρανίου Ιερουσαλήμ «εις τους αιώνας».

Τέλος το ευσεβές εκκλησίασμα συμμετέχοντας ενεργά στο Μυστήριο της χειροτονίας και εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την είσοδο του π. Αθανασίου στις τάξεις του ιερού κλήρου την καθορισμένη ώρα τον επευφήμησε και του ευχήθηκε να είναι κατά πάντα ‘’ΑΞΙΟΣ’’.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων