20/06/2022 20/06/2022 Την Κυριακή των Αγίων Πάντων εορτάσθηκε πανηγυρικά και με την παρουσία πολυπληθών πιστών στον μεγαλοπρεπή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης Αττικής η μνήμη των εν Κεφαλληνία ασκησάντων,κοιμηθέντων και φανερωθέντων τριών ομολογητών αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, γνωστών ευρύτερα με την προσωνυμία “Άγιοι Φανέντες”. Πρόκειται για τους παλαιότερους αγίους στην εκκλησιαστική ιστορία του μεγαλύτερου νησιού...
20 Ιουνίου, 2022 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 12:04

Ο εορτασμός των Αγίων Φανέντων στη Φανερωμένη Βουλιαγμένης Αττικής

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Αγίων Φανέντων στη Φανερωμένη Βουλιαγμένης Αττικής

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων εορτάσθηκε πανηγυρικά και με την παρουσία πολυπληθών πιστών στον μεγαλοπρεπή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης Αττικής η μνήμη των εν Κεφαλληνία ασκησάντων,κοιμηθέντων και φανερωθέντων τριών ομολογητών αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, γνωστών ευρύτερα με την προσωνυμία “Άγιοι Φανέντες”.

Πρόκειται για τους παλαιότερους αγίους στην εκκλησιαστική ιστορία του μεγαλύτερου νησιού του Ιονίου, οι οποίοι περί τα μέσα του 4ου μ.Χ αιώνα κατέφυγαν από τη Σικελία στην περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας,όπου ασκήτευσαν,εκοιμήθησαν οσιακώς και μετά από πολλά έτη αποκαλύφθηκαν τα ιερά τους σκηνώματα κατόπιν νυχτερινής εμφάνισης τους σ’έναν πλούσιο κάτοικο του νησιού, ονόματι Μιχαήλ,ο οποίος έπασχε από μία μορφή λέπρας.Στον τόπο της ανευρέσεως των ιερών σκηνωμάτων τους ανεγέρθηκε περιώνυμη Μονή επ’ονόματί τους,η οποία αποτελεί τον ευλογημένο τόπο της τιμητικής προσκύνησής τους.

Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’Αρτοκλασίας που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, λληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, ενώ προς προσκύνηση τέθηκαν ιερά λείψανα των τριών ομολογητών αγίων της Κεφαλληνίας.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Αριστείδης Θεοδωρόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων