16/06/2022 17/06/2022 Η τελετή εγκαινίων των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών στο Ελληνικό Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού,...
16 Ιουνίου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 1:40

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας εγκαινίασε τον νέο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ελληνικό

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας εγκαινίασε τον νέο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ελληνικό

Η τελετή εγκαινίων των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών στο Ελληνικό Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση, προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Οι νέες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στεγάζονται στο κτίριο «πρώην ΛΕΚ», συνολικής έκτασης 6.246,14 τ.μ με τον περιβάλλοντα χώρο του και παραχωρήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία από κοινού, από το Υπουργείο Οικονομικών και την Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο έχει περιέλθει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του χώρου.

Η ανέγερση του κτιρίου του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας. Σημαντική ήταν η συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μέσω δωρεών που πραγματοποιήθηκαν, για το σκοπό αυτό, ενώ αρωγοί στο έργο του Σταθμού είναι οι Δήμοι, Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης – Βουλιαγμένης.

Ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Επιπυραγός Γεώργιος Πουλής, κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ γιατί με την παρουσία σας σήμερα εδώ, τιμάτε την τελετή μεταστέγασης του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Η πολιτεία, στο πλαίσιο της εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, από νωρίς προσπάθησε να οργανώσει μηχανισμούς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των καταστροφών, τόσο από τα φυσικά, όσο και από τα τεχνολογικά φαινόμενα. Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής προστασίας της χώρας μας. Η επέμβασή του αποτελεί την οργανωμένη παρουσία του κράτους και η αποτελεσματικότητά του αποτελεί την ασπίδα προστασίας απέναντι στους ποικίλους κινδύνους που απειλούν την ομαλή ροή της καθημερινότητας. Με τη λειτουργία του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ενισχύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύουμε τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους. Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε δεν σκοπεύουν μόνο στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, αλλά αποβλέπουν στην ευημερία, στην ασφάλεια, στην πρόοδο και στην κοινωνική αλληλεγγύη της περιοχής. Το κτίριο αυτό που βλέπετε δεν εκφράζει μόνο τη σύγχρονη αντίληψη για την κτιριακή υποδομή του Σώματος και τη διαμόρφωση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, αλλά στοχεύει πρωτίστως στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω, ότι πολύ σημαντική για την περάτωση της μεταστέγασης ήταν και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι νέες αυτές εγκαταστάσεις αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορεί να έχει ουσιαστικά και εποικοδομητικά αποτελέσματα. Σας διαβεβαιώνω, ως Διοικητής αυτού του Σταθμού, ότι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και πυροσβέστες, που βρίσκονται σήμερα εδώ ανάμεσά σας, ένα μόνο σκοπό έχουν, να βοηθούν με όλα τα μέσα και την εμπειρία που διαθέτουν τους πολίτες. Δείξτε τους, λοιπόν, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορείτε να τους προσφέρετε, ως ενθάρρυνση στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, οι οποίοι, αφού συνεχάρησαν το Πυροσβεστικό Σώμα για την επιτυχή αντιμετώπιση της πρόσφατης πυρκαγιάς στη Γλυφάδα, αλλά και για τη γενικότερη επιχειρησιακή απόδοση, απένειμαν τα εύσημα για την άψογη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο των πυροσβεστών, εν όψει της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο και τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ.κ. Αντώνιο, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στην τελετή παρευρέθησαν, οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλειος Σπανάκης και Ιωάννης Καλλιάνος, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα του Κ.Κ.Ε. Χρήστος Κατσώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης Βασίλειος Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γλυφάδας Άννα Καυκά, ο Διοικητής του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» Ανδρέας Πλεμμένος και οι εκπρόσωποι της εταιρίας “LAMDA DEVELOPMENT SA” Ευάγγελος Πέρπερας και Αναστάσιος Πανταζής.

Επίσης το παρών έδωσαν, ο Διοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Υποπτέραρχος Δημήτριος Σιδερίδης, ο Διοικητής του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων Πολεμικής Αεροπορίας (Ε.Τ.Η.Μ.) Σμήναρχος Ιωάννης Διαμαντίδης, ο Εκπρόσωπος του Διοικητή της 128 Σ.Ε.Τ.Η. (Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών), Αντισμήναρχος Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, Ταξίαρχος Άγγελος Παπαγγελής και ο Λιμενάρχης 4ης Μαρίνας Γλυφάδας, Αντιπλοίαρχος Άγγελος Κιούσης.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος, παρευρέθησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγος Π.Σ. Παναγιώτης Νιάφας, ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Χατζόπουλος, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Αρχιπύραρχος Νικόλαος Τσόγκας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ., απόστρατοι του Π.Σ. καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων