28/06/2022 29/06/2022 Η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2022 «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου και της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους...
28 Ιουνίου, 2022 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 1:22

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας στην ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας στην ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών

Η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2022 «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου και της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Π.Σ. Αλέξιος Ράπανος. Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, απόγονοι του ήρωα της Τάξης 2022 Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μαζαράκη – Αινιάν, καθώς και συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών.

Συνολικά ορκίστηκαν 180 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 166 από την Ελλάδα, 11 από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία, 1 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και 1 από τη Μολδαβία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων