29/11/2023 29/11/2023 Ομιλία με θέμα «Οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες της Ορθοδοξίας μας: Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής ο Σπηλαιώτης (1897-1959), Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης (1912-1998) και Γέρων Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης ο εξ Αριζόνας (1928-2019)» παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Γλυφάδας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ευρυάλης...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2023 - 20:06

Ομιλία του Μητροπολίτη Γλυφάδας με θέμα: «Οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες της Ορθοδοξίας μας»

Διαδώστε:
Ομιλία του Μητροπολίτη Γλυφάδας με θέμα: «Οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες της Ορθοδοξίας μας»

Ομιλία με θέμα «Οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες της Ορθοδοξίας μας: Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής ο Σπηλαιώτης (1897-1959), Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης (1912-1998) και Γέρων Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης ο εξ Αριζόνας (1928-2019)» παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Γλυφάδας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας.

Παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο ομιλητής επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωσήφ του Σπηλαιώτη, του ασκητή της Ορθοδόξου πίστεώς μας, ο οποίος με γνήσιο και ανόθευτο εκκλησιαστικό φρόνημα και τεράστιο εκκλησιαστικό (και όχι μόνο) έργο, αφιέρωσε τη ζωή του στον Θεό.


«Ψυχή» της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας, Δημοτικός Σύμβουλος και πρ. Αντιδήμαρχος Ορέστης Τσάγκλας. Παρέστησαν: η πρ. Βουλευτής, δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Πάλλη – Πετραλιά, οι Εντεταλμένες Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Καράχου – Σκούταρη και Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ακρίβος (Πρόεδρος Γκολφ), Μπέσσυ Αργυράκη (Αντιπρόεδρος Γκολφ και νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αττικής), Νίκος Λεβετσοβίτης (Τομεάρχης Εμπορίου και Καταναλωτή της Νέας Δημοκρατίας), Γεωργία Βαμβακερού (Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής), οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τσακίρης και Γιώργος Ταβερναράκης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Παρθενών» Βασίλης Διαμαντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Γλυφάδας «Ο Αρκάς» Νίκος Τσιντής, η επίτιμη Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας Ταξιαρχούλα Σακκά, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας Παναγιώτης Σκαλτσάς, ο Αντιπρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς Δημήτρης Καλαϊτζάκης, ο κ. Βαγγέλης Ρίζος από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Γλυφάδας π. Νήφων Βατοπαιδινός μετά της συνοδείας αυτού, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νήφων Συριανός και πλήθος πατέρων από τη Μητροπολιτική  Περιφέρεια.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ευρυάλης Ορέστης Τσάγκλας, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τόσο ψυχωφελή ομιλία του και τον κόσμο για την αθρόα προσέλευσή του, δώρισε στον ομιλητή εκ μέρους του Δημάρχου και του Συλλόγου, το συλλεκτικό λεύκωμα του Δήμου Γλυφάδας.

Περισσσότερες φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων