20/07/2020 20/07/2020 Πανηγύρισε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης. Με την Ακολουθία του Όρθρου και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε.Β.Β.&Β. κ. Αντωνίου και την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, αποστάσεις και χρήση αντισηπτικού,...
20 Ιουλίου, 2020 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 17:36

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Προφήτου Ηλιού Βάρης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Προφήτου Ηλιού Βάρης

Πανηγύρισε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης. Με την Ακολουθία του Όρθρου και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε.Β.Β.&Β. κ. Αντωνίου και την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, αποστάσεις και χρήση αντισηπτικού, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο και μίλησε για τον βίο, το έργο και τα θαύματα του Προφήτη Ηλία καθώς επίσης και για την εχθρότητα και τους διωγμούς που αντιμετώπισε ο Προφήτης από τον Βασιλιά Αχαάβ και τη γυναίκα του Ζοροβάβελ.  Στο τέλος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν τον ζήλο και την αγάπη του Προφήτου για τον Θεό και την τήρηση των θείων Του εντολών για να έχουν και πλούσιες τις ευλογίες Του στη ζωή, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος της παρέκκλισης σαν το βασιλικό αυτό ζευγάρι Αχαάβ και Ζοροβάλελ οι οποίοι διάλεξαν το δαιμονικό θέλημα, όχι του αληθινού Θεού και γι αυτό είχαν τραγική κατάληξη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκαν και τα «εσπερινά» τα κόλλυβα δηλαδή προς τιμή του Προφήτου Ηλία και οι πιστοί πήραν το αντίδωρο από το χέρι του Σεβασμιωτάτου.

Στην Παραμονή της Εορτής, Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, στις 7:30 μ.μ., τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νήφων Συριανός πλαισιούμενος από αρκετούς Κληρικούς της Μητροπόλεως, την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Γρηγόριου Κωνσταντέλλου, του Αντιδημάρχου κ. Βασίλειου Παπαμιχαήλ, της τοπικής πολιτικής προστασίας κ. Δήμητρας Σουτόγλου και πλήθος κόσμος τηρώντας όμως αποστάσεις και προληπτικά μέτρα προστασίας για τον Κορονοϊό.

Μετά τα Απόστιχα, ο π. Νήφων κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος με συντομία και περιεκτικά στην προσωπικότητα του Προφήτου Ηλία, που έζησε και έδρασε, σε μια εποχή γενικής αποστασίας από το θέλημα και τις εντολές Του αληθινού Θεού. Ο ομιλητής αναφέρθηκε για το θαυμαστό τρόπο που τρεφόταν ο Προφήτης με το κοράκι που το ίδιο δεν τρέφει έτσι τα παιδιά του και έγινε φιλάνθρωπο κατά παραχώρηση Θεού, αλλά και νουθετώντας τον Προφήτη που από το ζήλο του έκλεισε για 3,5 χρόνια ο ουρανός και δεν έβρεχε. Αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θαύματα του Αγίου και την Ανάσταση του γιου της χήρας. Κλείνοντας ο π. Νήφων επικαλούμενος τις πρεσβείες του Προφήτου ζήτησε να τον μιμούμαστε όλοι και να είμαστε σθεναρή στην αληθινή πίστη.

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη Ηλία και στο τέλος της λιτανείας και της Ιεράς Ακολουθίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, ευχαρίστησε τους σεβαστούς πατέρες, τον κύριο Δήμαρχο και όλο τον κόσμο για την συμμετοχή τους. Ο Ιεροκήρυκας μοίρασε τον ευλογημένο Άρτο και από ένα εικονάκι του Προφήτη Ηλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων