22/05/2024 22/05/2024 Με μια υπέροχη μουσικοχορευτική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, η Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έκλεισε χθες με τον καλύτερο τρόπο ο τριήμερος εορτασμός. «Τιμάμε και φέτος με χαρά και ευλάβεια τους...
22 Μαΐου, 2024 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 15:46

Πλήθος κόσμου στη λαϊκή παραδοσιακή βραδιά στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας 

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στη λαϊκή παραδοσιακή βραδιά στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας 

Με μια υπέροχη μουσικοχορευτική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, η Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έκλεισε χθες με τον καλύτερο τρόπο ο τριήμερος εορτασμός.

«Τιμάμε και φέτος με χαρά και ευλάβεια τους Πολιούχους Αγίους της πόλης μας Κωνσταντίνο και Ελένη. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους που γιορτάζουν σήμερα. Χρόνια πολλά στη Γλυφάδα μας», είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών -που διαθέτει 125 χορευτές και έχει πλούσια δραστηριότητα- καθώς και τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα βράδυ, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου και η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και των Ιερών Λειψάνων που ήρθαν, για πρώτη χρονιά, από την Ιερά Μονή Αιμυαλών Δημητσάνας, όπου και επέστρεψαν με πούλμαν αμέσως μετά.

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις, εκτός από τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων