17/01/2024 17/01/2024 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αντωνίου και τοις Ονοματηρίοις του φερωνύμου του επιχωρίου Μητροπολίτη Γλυφαδας κ. Αντωνίου, ο οποίος και προεξήρχε αυτής, Συμμετείχαν λειτουργικά οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και ο Θεοφιλέστατος...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 19:55

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αντωνίου και τοις Ονοματηρίοις του φερωνύμου του επιχωρίου Μητροπολίτη Γλυφαδας κ. Αντωνίου, ο οποίος και προεξήρχε αυτής,

Συμμετείχαν λειτουργικά οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος και συνευχήθηκαν εντός του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσεβίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε πνευματικότατα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμ. Νήφων, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία του Καθηγητού της Ερήμου Αγίου Αντωνίου και ευχήθηκε, εκ μέρους και του Ιερού Κλήρου και του Λαού, με εγκαρδίους λόγους υιικής αγάπης προς τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμώς τους παραστάντες Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο και τους προσελθόντες πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην Αίθουσα του Ναού, παρατέθηκε εόρτιος δοχή.

Στη σενέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου (Τσαούσογλου), του Ερμουπολίτου.
Ήδη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πλέει προς την Σέριφο για την πανήγυρι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου.

 

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων