03/11/2022 03/11/2022 Την πνευματική χαρά της εισόδου ενός νέου κληρικού στους κόλπους της έζησε η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντωνιος την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022, προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Γλυφάδας, και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία ενός φερέλπιδος νέου, του Στυλιανού Τζωρτζάκη. Στην...
03 Νοεμβρίου, 2022 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 21:24

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Την πνευματική χαρά της εισόδου ενός νέου κληρικού στους κόλπους της έζησε η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντωνιος την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022, προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Γλυφάδας, και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία ενός φερέλπιδος νέου, του Στυλιανού Τζωρτζάκη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τον νέο κληρικό, τον οποίο κάλεσε να δεχθεί τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης με φόβο Θεού, συστολή και απόλυτη ευλάβεια, καθώς πλέον θα διακονεί και θα συμπροσφέρει με τον Επίσκοπο και τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας την αναίμακτη Θεία Μυσταγωγία. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον πατέρα και μακάρισε την αείμνηστη μητέρα του νέου Διακόνου, οι οποίοι γαλούχησαν τα παιδιά τους στα νάματα της πίστεως και σήμερα αξιώνονται να προσφέρουν ένα απ’ αυτά στον Κύριο.

Επίσης, με λόγους ευγνωμοσύνης ανεφέρθηκε στον πρώτο πνευματικό του π. Στυλιανού, μακαριστό π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο, ο οποίος έθεσε τις βάσεις, ώστε, τόσο ο νέος Διάκονος όσο και άλλοι κληρικοί να εισέλθουν στον ιερό κλήρο και να κοσμούν την ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως.

Ευχαρίστησε επίσης και τον συμμαρτυρήσαντα πνευματικό του π. Στυλιανού, π. Θεόδωρο Κουμαριανό, για όσα πνευματικά προσέφερε στον νέο κληρικό, τα οποία συνετέλεσαν τα μέγιστα στην απόφασή του να ιερωθεί.

Ο νέος Διάκονος της Εκκλησίας  είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και τυγχάνει Πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας και Φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων