09/08/2020 09/08/2020 O Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος διηγείται πώς βρέθηκε το Ιερόν Εγκόλπιο του Κυρίου Παντοκράτορος την 1η Αυγούστου του 1961 έξω από το παλαιό εκκλησάκι της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Γρίβας-Γουμένισσας. Στην Ιερά Μονή ακριβώς εις ανάμνησιν του γεγονότος τελείται κάθε χρόνο Αγρυπνία, που συνδυάζεται επίσης με την επέτειο της εμφανίσεως των Αγίων...
09 Αυγούστου, 2020 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 23:11

Ο Μητρ. Γουμενίσσης για την εύρεση του εγκολπίου του Χριστού

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Γουμενίσσης για την εύρεση του εγκολπίου του Χριστού

O Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος διηγείται πώς βρέθηκε το Ιερόν Εγκόλπιο του Κυρίου Παντοκράτορος την 1η Αυγούστου του 1961 έξω από το παλαιό εκκλησάκι της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Γρίβας-Γουμένισσας.

Στην Ιερά Μονή ακριβώς εις ανάμνησιν του γεγονότος τελείται κάθε χρόνο Αγρυπνία, που συνδυάζεται επίσης με την επέτειο της εμφανίσεως των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης σε όραμα, κατά το οποίο απέδωσαν τιμητική προσκύνηση στο Εγκόλπιο του Χριστού στη διάρκεια Αγρυπνίας, που τέλεσαν οι κάτοικοι της Θερμής, για να εορτάσουν την εύρεση του εγκολπίου το επόμενο βράδυ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων