17/08/2020 17/08/2020 Το εόρτιο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου αναφέρεται στην Παναγία ως μητέρα της σωτηρίας όλων μας. «Αυτές τις 15 ημέρες μέχρι την εορτή και τις 9 μέρες έπειτα, αντί να αναλογιζόμαστε τη δική μας ταπείνωση από τα βάσανα της επιβίωσης, ο Θεός μας προσκαλεί όλους να ζούμε την Παναγία ως...
17 Αυγούστου, 2020 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 14:53

Ο Θεός μας χαρίζει τη μητέρα της παρουσίας Του

Διαδώστε:
Ο Θεός μας χαρίζει τη μητέρα της παρουσίας Του

Το εόρτιο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου αναφέρεται στην Παναγία ως μητέρα της σωτηρίας όλων μας. «Αυτές τις 15 ημέρες μέχρι την εορτή και τις 9 μέρες έπειτα, αντί να αναλογιζόμαστε τη δική μας ταπείνωση από τα βάσανα της επιβίωσης, ο Θεός μας προσκαλεί όλους να ζούμε την Παναγία ως μητέρα της Σωτηρίας μας, όπως τη ζει Εκείνος ως μητέρα της Σαρκώσεώς του για χάρη μας. Ο Χριστός έγινε δικός μας χάρη στην Παναγία. Η Παναγία συνεχίζει να μας χαρίζει το πιο μεγάλο χάρισμα, το πιο μεγάλο δώρημα, το πιο μοναδικό ευεργέτημα: μοιράζεται τη μητρότητά της με Εκείνον ως πνευματική μητρότητα προς εμάς. Μας χαρίζει τη μητέρα της παρουσίας Του ανάμεσά μας: τη μητέρα της αιώνιας σωτηρίας, το ερμηνευτικό κλειδί της Καινής Διαθήκης, την θύρα του Παραδείσου για όσους θελήσουν να εισέλθουν».

Ακούστε ολόκληρο το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου παρακάτω:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων