06/11/2018 06/11/2018 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευγγελιστρίας Γρεβενών, ημέρα εορτής των Πολυτέκνων οικογενειών, οι οποίες τιμούν τους προστάτες Αγίους της Πολύτεκνης οικογένειας, τους Αγίους Τερέντιο και Νεονίλα με τα εφτά παιδιά τους. Η Αγία αυτή υπερπολύτεκνη οικογένεια, μαρτύρησε για την πίστη της στον Χριστό κατά τους χρόνους της...
06 Νοεμβρίου, 2018 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2018 - 8:55

Οι πολύτεκνοι Γρεβενών τιμούν τους Αγίους τους

Διαδώστε:
Οι πολύτεκνοι Γρεβενών τιμούν τους Αγίους τους

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευγγελιστρίας Γρεβενών, ημέρα εορτής των Πολυτέκνων οικογενειών, οι οποίες τιμούν τους προστάτες Αγίους της Πολύτεκνης οικογένειας, τους Αγίους Τερέντιο και Νεονίλα με τα εφτά παιδιά τους.

Η Αγία αυτή υπερπολύτεκνη οικογένεια, μαρτύρησε για την πίστη της στον Χριστό κατά τους χρόνους της ειδωλολατρείας και των διωγμών.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και μαζί του συλλειτούργησαν πολύτεκνοι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία και ενισχύθηκαν με ένα επίδομα από την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, οι οικογένειες που έγιναν πολύτεκνες κατά την διάρκεια του έτους 2017 καθώς και βραβεύτηκαν τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν φέτος στο Πανεπιστήμιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μιλώντας προς το εκκλησίασμα τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πατρίδα μας δεν είναι η κρίση η οικονομική αλλά η δημογραφική. Βάσει των δημογραφικών στοιχείων, δηλαδή τον αριθμό θανάτων και γεννήσεων από το Ληξιαρχείο Γρεβενών, κάθε χρόνο χάνεται για τα Γρεβενά ένα χωριό σαν το Καρπερό». Στη συνέχεια αφού μίλησε και για τον τεράστιο αριθμό των εκτρώσεων που κάθε χρόνο στην Ελλάδα φτάνουν τις τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ζήτησε από όλους προσευχή να φωτίσει ο Θεός τους άρχοντες να δουν την πραγματική αιτία της κρίσης, προσευχή γι’ αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας, τους πολυτέκνους, που σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες κάνουν παιδιά και τέλος προσευχή ο Θεός να μας φωτίσει όλους μας να δούμε το συμφέρον της ψυχής και της πατρίδας μας.

Τέλος, ο π. Θωμάς Γάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Γρεβενών, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το άοκνο ενδιαφέρον και την στήριξη της Ι. Μητροπόλεως προς τις πολύτεκνες οικογένειες των Γρεβενών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων