08/10/2020 08/10/2020 Με δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών θα αρχίσουν -από πλευράς εκκλησίας- οι εκδηλώσεις εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό, που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020.  Τη Δευτέρα θα γίνει ο σημαιοστολισμός της πόλης και η φωταγώγηση των Δημοσίων Καταστημάτων, ενώ την Τρίτη...
08 Οκτωβρίου, 2020 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2020 - 13:14

Δοξολογία στη Μητρόπολη Γρεβενών για την απελευθέρωση της πόλης

Διαδώστε:
Δοξολογία στη Μητρόπολη Γρεβενών για την απελευθέρωση της πόλης

Με δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών θα αρχίσουν -από πλευράς εκκλησίας- οι εκδηλώσεις εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό, που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020. 

Τη Δευτέρα θα γίνει ο σημαιοστολισμός της πόλης και η φωταγώγηση των Δημοσίων Καταστημάτων, ενώ την Τρίτη μετά την επίσημη έπαρση της Σημαίας, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, της οποίας θα ακολουθήσει, στις 10:30, επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 10.00, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού, στην κεντρική Πλατεία από τους παρακάτω φορείς: Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, Δήμαρχο Γρεβενών,  Βουλευτή Γρεβενών, Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξ/κων & Αν/στων, Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Σύνδεσμο τραυματιών, πολεμιστών και οπλιτών, Εκπροσώπους Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας για την απελευθέρωση της πόλης των Γρεβενών θα εκφωνήσει στο χώρο του μνημείου η Φιλόλογος, Καθηγήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Γρεβενών, Γεωργία Κοθρά.

Τις Δεήσεις θα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, ενώ το 586 Μ/Π Τ.Π. (Κ.Ε.Ν.) θα διαθέσει άγημα απόδοσης τιμών.

Πηγή: greveniotis.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων