09/07/2020 09/07/2020 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (7 Ιουλίου 2020) η Λιτανεία της Τίμιας Κάρας του Οσίου Νικάνορος με αυτοκίνητο σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Γρεβενών, για την ευλογία και τον αγιασμό όλων των κατοίκων. Την Τίμια Κάρα του Οσίου συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ. Πολλοί ήταν οι Γρεβενιώτες, που ευλαβούμενοι τον Όσιο...
09 Ιουλίου, 2020 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 10:34

Έγινε η λιτανεία με την κάρα του Οσίου Νικάνορος στα Γρεβενά

Διαδώστε:
Έγινε η λιτανεία με την κάρα του Οσίου Νικάνορος στα Γρεβενά

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (7 Ιουλίου 2020) η Λιτανεία της Τίμιας Κάρας του Οσίου Νικάνορος με αυτοκίνητο σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Γρεβενών, για την ευλογία και τον αγιασμό όλων των κατοίκων. Την Τίμια Κάρα του Οσίου συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ. Πολλοί ήταν οι Γρεβενιώτες, που ευλαβούμενοι τον Όσιο Νικάνορα στέκονταν με σεβασμό στα πεζοδρόμια ή στα μπαλκόνια απ’ όπου περνούσε η Τίμια Κάρα.

Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας πραγματοποιήθηκαν πέντε στάσεις σε διάφορα σημεία της πόλεως, όπου εψάλλησαν δεήσεις για την προστασία από ασθένειες και λοιμούς.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουλίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και οι Χαιρετισμοί του Οσίου Νικάνορος μετά το πέρας των οποίων η Τίμια Κάρα αναχώρησε για την Ιερά Μονή του Οσίου Νικάνορος, με τη συνοδεία μοναχών της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων