15/04/2023 15/04/2023 Όσοι είμαστε πιστοί και λάτρεις του εν δόξη Αναστάντος Χριστού ας συνεχίσουμε, απτόητοι, τον ωραίο πνευματικό μας αγώνα, την πορεία μας για ηθική τελείωση προς τη νέα εν Χριστώ ζωή. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στην εγκύκλιό του για το Πάσχα. “Απευθύνομαι προς τον λαό της ευλογημένης Μητροπόλεως Γρεβενών, αλλά και...
15 Απριλίου, 2023 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 20:43

Εγκύκλιος για το Πάσχα από τον Μητροπολίτη Γρεβενών

Διαδώστε:
Εγκύκλιος για το Πάσχα από τον Μητροπολίτη Γρεβενών

Όσοι είμαστε πιστοί και λάτρεις του εν δόξη Αναστάντος Χριστού ας συνεχίσουμε, απτόητοι, τον ωραίο πνευματικό μας αγώνα, την πορεία μας για ηθική τελείωση προς τη νέα εν Χριστώ ζωή. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στην εγκύκλιό του για το Πάσχα.

“Απευθύνομαι προς τον λαό της ευλογημένης Μητροπόλεως Γρεβενών, αλλά και προς τους απόδημους αδελφούς μας Γρεβενιώτες απανταχού της γης, προς τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και του τίμιου ιδρώτα, προς όλους τους αγωνιστές της ζωής που οραματίζονται έναν κόσμο καλύτερο, προς όλους τους απόμαχους ηλικιωμένους των χωριών μας που στέκονται φύλακες και ήρωες στα ερημωμένα χωριά μας, για να διακηρύξω με όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορώ το ελπιδοφόρο μήνυμα της ανατολής μιάς καινούργιας ζωής, που πηγάζει από το κενό μνημείο του Αναστημένου Κυρίου μας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο.

Παρακάτω η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Γρεβενών:

Ελέω Θεού Επίσκοπος και Μητροπολίτης Γρεβενών

προς τον Ιερό κλήρο και τον φιλόχριστο λαό

της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Αδελφοί και παιδιά μου αγαπητά,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Με την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού τα πάντα φωτίστηκαν από το υπέρλαμπρο Φως, που ανέτειλε από τον Ζωοδόχο Τάφο. Τα πάντα! «Ουρανός και γη και τα καταχθόνια». «Πάσα πνοή και κτίσις» εορτάζει και πανηγυρίζει το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας, την Ανάσταση του Κυρίου, που έφερε την θριαμβευτική νίκη επί της φθοράς και του θανάτου. «Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, άδου την καθαίρεσιν», «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, λύσας θανάτου τα δεσμά».

Ολόκληρη η γη σκιρτά τώρα από μεγάλη χαρά.

– Γόνατα που σας λύγισε ο πόνος, στερεωθείτε!

– Διάνοιες ταραγμένες από τη σύγχυση υλιστικών θεωριών, ηρεμήστε!

– Οδοιπόροι της γης, «κουρασμένοι στρατοκόποι», «κοπιώντες και πεφορτισμένοι», έχετε θάρρος!

– Ταλαίπωροι αμαρτωλοί, με βαριά τη συνείδηση από την ενοχή, μην απογοητεύεστε!

– Φτωχοί και αναγκεμένοι της κοινωνίας, άρρωστοι και φυλακισμένοι, πονεμένοι και βασανισμένοι, διώξτε την αβάσταχτη λύπη!

– Υψώστε τα μάτια και τις καρδιές ψηλά!

Για όλους μας Χριστός Ανέστη! Η Ανάστασή Του σηματοδοτεί και τη δική μας ανάσταση, τη δική μας λύτρωση και τη δική μας αναγέννηση!

Όσοι είμαστε πιστοί και λάτρεις του εν δόξη Αναστάντος Χριστού ας συνεχίσουμε, απτόητοι, τον ωραίο πνευματικό μας αγώνα, την πορεία μας για ηθική τελείωση προς τη νέα εν Χριστώ ζωή. Μη λυγίσουμε από τις τρικυμίες του βίου και από τις ισχυρές επιθέσεις του υλισμού και της απιστίας. Το κράτος του διαβόλου καταλύθηκε. «Ουκέτι θάνατε ημάς κυριεύεις, ο γαρ των όλων Δεσπότης το κράτος σου κατέλυσε».

Όσοι είστε αδιάφοροι και ταλαντευόμενοι περί την πίστη, όσοι διακατέχεστε από το άγχος των αμφιβολιών μην ματαιοπονείτε αναζητώντας ευτυχία και χαρά σε πηγές θολές, «εν γη ερήμω και αβάτω και ανύδρω». Η μόνη αληθινά ζωαρχική «πηγή ύδατος αλλομένου εις ζωήν αιώνιον» είναι ο Αναστημένος Κύριος, ο κενός Του τάφος!

Όσοι βρίσκεστε μακριά από την Εκκλησία και είστε αρνητές της Αναστάσεως και ζείτε στα σκοτάδια της απιστίας και της αμαρτίας ακούστε τη φωνή της Εκκλησίας. Και εσείς είστε παιδιά του Θεού! Και για σας σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριος! «Σκληρόν προς κέντρον λακτίζειν». Ελάτε και εσείς κοντά στο Χριστό. Επιστρέψτε στην αγκαλιά της Εκκλησίας. «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός», για να ζήσουμε όλοι μαζί μια νέα ζωή με δικαιοσύνη, ειρήνη, ομόνοια και κυρίως με αγάπη Χριστού.

Όσοι είστε πονεμένοι από τον θάνατο αγαπημένων προσώπων, όσοι θρηνείτε την απώλεια και στέρηση των δικών σας ανθρώπων εξαιτίας ασθενειών, δυστυχημάτων και άλλων κακών, μην ξεχνάτε ότι μετά την Μεγάλη Παρασκευή ακολουθεί η Ανάσταση.

Αδελφοί μου.

Απευθύνομαι προς τον λαό της ευλογημένης Μητροπόλεως Γρεβενών, αλλά και προς τους απόδημους αδελφούς μας Γρεβενιώτες απανταχού της γης, προς τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και του τίμιου ιδρώτα, προς όλους τους αγωνιστές της ζωής που οραματίζονται έναν κόσμο καλύτερο, προς όλους τους απόμαχους ηλικιωμένους των χωριών μας που στέκονται φύλακες και ήρωες στα ερημωμένα χωριά μας, για να διακηρύξω με όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορώ το ελπιδοφόρο μήνυμα της ανατολής μιάς καινούργιας ζωής, που πηγάζει από το κενό μνημείο του Αναστημένου Κυρίου μας.

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Με εγκάρδιες αναστάσιμες πατρικές ευχές και αγάπη

Ο Επίσκοπος και Πνευματικός σας πατέρας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΑΒΙΔ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων