17/12/2022 24/12/2022 Η 2η Συνάντηση για την Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών αυτής της χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Η καλεσμένη κα. Ερασμία Φείδη, Ψυχοπαιδαγωγός – MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Παιδοψυχιατρικής – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια διαπραγματεύτηκε το άκρως επίκαιρο θέμα που έχει βγει στην επιφάνεια τα...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2022 - 0:43

Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Διαδώστε:
Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Η 2η Συνάντηση για την Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών αυτής της χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η καλεσμένη κα. Ερασμία Φείδη, Ψυχοπαιδαγωγός – MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Παιδοψυχιατρικής – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια διαπραγματεύτηκε το άκρως επίκαιρο θέμα που έχει βγει στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια: «Η ενδοοικογενειακή βία. Τι μπορούμε να κάνουμε;»

Η ομιλήτρια ξεκίνησε από το βασικό πως στην βία υπάρχει έλεγχος και ασυμμετρία στην σχέση. Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες. Ενδοοικογενειακή βία ασκείται από το ένα μέλος σε άλλο. Είναι σεξουαλική, ψυχολογική, σωματική ακόμη και οικονομική, παρουσιάζεται με πολλές μορφές, ενώ δεν χρειάζεται θύμα και θύτης να ζουν στο ίδιο σπίτι. Ταυτόχρονα, η κα. Φείδη απομυθοποίησε τους μύθους της βίας εντός της οικείας, ενώ έδωσε καίριες απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων