18/01/2020 18/01/2020 «Η συμβολή της Εκκλησίας στην σύγχρονη οικογένεια». Με αυτό το πάντοτε επίκαιρο θέμα που πραγματεύθηκε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου γερόντισσα Θεολογία, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών την περασμένη Τέταρτη 15 Ιανουαρίου 2020.  Προλογίζοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ εξήγησε τον λόγο...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 19:57

H Εκκλησία κοντά στη σύγχρονη οικογένεια

Διαδώστε:
H Εκκλησία κοντά στη σύγχρονη οικογένεια

«Η συμβολή της Εκκλησίας στην σύγχρονη οικογένεια». Με αυτό το πάντοτε επίκαιρο θέμα που πραγματεύθηκε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου γερόντισσα Θεολογία, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών την περασμένη Τέταρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Προλογίζοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ εξήγησε τον λόγο που ένας μοναχός μπορεί να μιλήσει για θέματα που αφορούν στην οικογένεια.

Στον λόγο της η γερόντισσα Θεολογία τόνισε από την αρχή πως η παιδαγωγική των γονέων με χριστιανική κατεύθυνση είναι θέμα οντολογίας και όχι απλής και τυχαίας ύπαρξης. Ιδίως μάλιστα καθώς μπορεί να επηρεάσει αγιαστικά μέσα στον δύσκολο καθημερινό περιβάλλον. Βασική υποχρέωση του χριστιανικού ζεύγους είναι να καταλάβουν πως εκείνο που κατεξοχήν τους ενώνει είναι το μυστήριο του Γάμου, αδιάρρηκτα… ως σάρκα μία… Πρώτιστα ο γάμος αποβλέπει στην αδιάρρηκτη ενότητα των δύο προσώπων, κάτι που σημαίνει πως η περίπτωση της ατεκνίας δεν εμποδίζει προς αυτήν την στόχευση. Εμπνεόμενο το ζευγάρι από την αγάπη του Χριστού την εκφράζουν και μεταξύ τους… Κύρια δυσλειτουργία του γάμου, κατά τον μακαριστό κυρό Παύλο Σιατίστης, είναι ο εγωισμός.

Η τεκνοποιΐα είναι νέο πεδίο αγώνων στην ζωή του ζευγαριού… Οι νέοι καρποί πρέπει να εκκεντριστούν στην αγάπη του Χριστού… Μπροστά στην καθημερινή αγωνία των γονέων έρχεται η Εκκλησία που ενισχύει ποικιλοτρόπως την οικογένεια και κυρίως πνευματικά… Γι’ αυτήν την πνευματική πορεία είναι αναγκαίο τα παιδιά να βαπτίζονται από νωρίς… ενώ ακολουθεί η εν νουθεσία Κυρίου ανατροφή των παιδιών… Πίστη, αγάπη υπομονή, συγχωρητικότητα, ταπείνωση, προσευχή, γλυκύτητα… και πάνω από όλα παράδειγμα, είναι κάποια από τα απαραίτητα στοιχεία του ζευγαριού προς τα παιδιά τους… συνέχισε με γλαφυρότητα η γερόντισσα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων