15/05/2023 16/05/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν στην πόλη των Γρεβενών οι εορτασμοί για τον Πολιούχο Άγιο Αχίλλιο. Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου 2023 τελέσθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (Γηροκομείου), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του...
15 Μαΐου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 0:56

Εορτασμοί στα Γρεβενά για τον Πολιούχο Άγιο Αχίλλιο παρουσία Άδωνι Γεωργιάδη

Διαδώστε:
Εορτασμοί στα Γρεβενά για τον Πολιούχο Άγιο Αχίλλιο παρουσία Άδωνι Γεωργιάδη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν στην πόλη των Γρεβενών οι εορτασμοί για τον Πολιούχο Άγιο Αχίλλιο.

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου 2023 τελέσθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (Γηροκομείου), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Στον Εσπερινό παρευρέθησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Φωλίνας και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλεως καθώς και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

Ακολούθησε λιτανεία της εικόνος του Αγίου, με την συμμετοχή σχολείων, αγήματος του Στρατού, της Γυναικείας χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών και της Φιλαρμονικής του Ορφέα. Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, μετά την αρτοκλασία κήρυξε σχετικώς για τον Άγιο Αχίλλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο. Οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στον εορτασμό, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων