01/02/2024 01/02/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, που αποτελεί για την Εκκλησία και εορτή της Μητέρας, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ θα τιμήσει συμβολικά τρείς μητέρες: μία που τώρα εγκυμονεί, μία μητέρα που φέτος έγινε πολύτεκνη και μια υπερήλικη μητέρα. Σημειώνεται ότι την...
01 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 16:50

Εορτή αφιερωμένη στην Μάνα στα Γρεβενά

Διαδώστε:
Εορτή αφιερωμένη στην Μάνα στα Γρεβενά

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, που αποτελεί για την Εκκλησία και εορτή της Μητέρας, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ θα τιμήσει συμβολικά τρείς μητέρες: μία που τώρα εγκυμονεί, μία μητέρα που φέτος έγινε πολύτεκνη και μια υπερήλικη μητέρα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου τιμάται από την Εκκλησία, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η ιερή μνήμη των αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών Εμμελείας, Νόνας και Ανθούσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, στις 6 μ.μ. εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην μάνα, όπου η τοπική Εκκλησίας μας θα τιμήσει το ιερό πρόσωπο της μητέρας.

Καλεσμένη ομιλήτρια είναι η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Ευτυχία Καπάτου, με θέμα: “ Γυναίκα, Μάνα, Εργαζόμενη: Δύσκολη ή εύκολη εξίσωση;“.

Θα παρουσιαστεί επίσης το θεατρικό “Οι μάνες των 3 Ιεραρχών” από τις κατηχητικές ομάδες της Ι.Μ. Γρεβενών

Ταυτόχρονα θα βραβευτούν τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων