06/09/2022 06/09/2022 Το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην πόλη Χώναι (σημερινό Χονάζ Τουρκίας), τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών. Στον Εσπερινό της εορτής του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο ιστορικό μοναστήρι των Ταξιαρχών, στον Ταξιάρχη Γρεβενών, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβριου 2022. Μετά την αρτοκλασία ο Μητροπολίτης στο κύρηγμά...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2022 - 15:35

Εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Γρεβενά (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Γρεβενά (ΦΩΤΟ)

Το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην πόλη Χώναι (σημερινό Χονάζ Τουρκίας), τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών.

Στον Εσπερινό της εορτής του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο ιστορικό μοναστήρι των Ταξιαρχών, στον Ταξιάρχη Γρεβενών, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβριου 2022. Μετά την αρτοκλασία ο Μητροπολίτης στο κύρηγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής και ευχήθηκε στους πιστούς να δίνουν με συνέπεια τον πνευματικό τους αγώνα.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Αθανάσιος Φωλίνας, οι Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης  και πλήθος πιστών. Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στο Πολύδενδρο Γρεβενών.

Το  εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Γρεβενά

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, στην πόλη Κολοσσαί της Μικράς Ασίας (γνωστή στους πιστούς από την Προς Κολοσσαείς Επιστολή του Αποστόλου Παύλου) ανάβλυζε θαυματουργό αγίασμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Το είχε προφητεύσει χρόνια νωρίτερα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.

Οι ειδωλολάτρες της περιοχής, βλέποντας ότι πολλοί συμπατριώτες τους προσχωρούσαν στο Χριστιανισμό εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων του αγιάσματος, αποφάσισαν να το εξαφανίσουν όπως και την τοπική εκκλησία.

Ύστερα από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες, μηχανεύτηκαν να φέρουν καταπάνω τους τα νερά των ποταμών Χρύσου, Λύκου και Κούφου. Στόχος τους να αναμιχθεί το αγίασμα με το νερό των ποταμών και να απωλέσει τις θαυματουργικές του ιδιότητες.

Ο αρχάγγελος Μιχαήλ, όμως, με το ακόντιό του έσχισε τη γη, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν κάτω από όγκους χωμάτων οι τρεις ορμητικοί ποταμοί που επρόκειτο να καταστρέψουν την πηγή του αγιάσματος.

Έκτοτε, η πόλη έλαβε την ονομασία Χώναι (σημερινό Χονάζ Τουρκίας) για τη χώνευση των ποταμών εκείνων. Ο Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά το θρησκευτικό αυτό γεγονός κάθε χρόνο στις 6 Σεπτεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων