15/04/2023 15/04/2023 Με θερμά λόγια για μία πορεία μετανοίας και όχι απλά μεταμέλειας απευθύνθηκε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στο ιδιαίτερο ποίμνιο των φυλακισμένων αδελφών, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών όπου βρέθηκε, όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή. «Αν ο Ιούδας μετανοούσε, θα ήταν ο πιο σπουδαίος άνθρωπος στην ανθρώπινη ιστορία. Μπορεί να στεναχωρήσαμε...
15 Απριλίου, 2023 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 16:48

Επιτάφιος στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών

Διαδώστε:
Επιτάφιος στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών

Με θερμά λόγια για μία πορεία μετανοίας και όχι απλά μεταμέλειας απευθύνθηκε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στο ιδιαίτερο ποίμνιο των φυλακισμένων αδελφών, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών όπου βρέθηκε, όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή.

«Αν ο Ιούδας μετανοούσε, θα ήταν ο πιο σπουδαίος άνθρωπος στην ανθρώπινη ιστορία. Μπορεί να στεναχωρήσαμε τον Χριστό για τις λανθασμένες επιλογές μας, όμως αυτός σταυρώθηκε και πέθανε για εμάς, για όλους μας», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου μία τέτοια μέρα και σε αυτόν τον χώρο έχει την δική της σημασία και ξεπερνά κάθε συμβολισμό, κάτι που διακρίνεται στα πρόσωπα και στα βλέμματα των κρατουμένων. Μάλιστα με δική του μέριμνα από πέρυσι καθιερώθηκε μία ακολουθία που περιλαμβάνει μέρη από την Σταύρωση, την Αποκαθήλωση και τον Επιτάφιο του Κυρίου, ώστε αυτά να τελούνται μέσα στο πολύ περιορισμένο πρόγραμμα της Φυλακής.

Στο τέλος, κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι εχρίσθησαν με Άγιον έλαιον από το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, ενώ τους δόθηκαν και βάια. Την επαύριο, ο ιερέας της Φυλακής θα περάσει από όλες τις πτέρυγες για να μεταδώσει το μήνυμα της Αναστάσεως και το Άγιον Φως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων