15/05/2021 15/05/2021 Η πόλη των Γρεβενών γιορτάζει και τιμά σήμερα Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης. Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, όλες οι ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και όχι στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αχιλλίου, το οποίο έμεινε ανοιχτό μόνο για προσκύνηση. Σήμερα το πρωί,...
15 Μαΐου, 2021 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 18:03

Γιορτή Πολιούχου Γρεβενών: Η ενότητα στο επίκεντρο του μηνύματος του Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Γιορτή Πολιούχου Γρεβενών: Η ενότητα στο επίκεντρο του μηνύματος του Μητροπολίτη

Η πόλη των Γρεβενών γιορτάζει και τιμά σήμερα Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης. Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, όλες οι ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και όχι στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αχιλλίου, το οποίο έμεινε ανοιχτό μόνο για προσκύνηση.

Σήμερα το πρωί, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. Στο κήρυγμα προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι όπως ο Άγιος Αχίλλιος αγωνίστηκε για να προφυλάξει το ποίμνιό του από την κακοδοξία του Αρείου και να διατηρήσει ενωμένους τους χριστιανούς, έτσι και οι σημερινοί Ποιμενάρχες αγωνίζονται για την πίστη και την ενότητα της Εκκλησίας. Γι’ αυτό και τους χριστιανούς πρέπει να τους διακρίνει η αγάπη, η υπακοή στους ποιμένες τους και η μεταξύ τους ενότητα.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. Η Ιερή Εικόνα του Αγίου Αχιλλίου λιτανεύθηκε γύρω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στο τέλος της λιτάνευσης, στην εξέδρα του αύλειου χώρου, τελέστηκε Αρτοκλασία και ακολούθησε Θείο Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο κ. Δαβίδ. Στο τέλος του κηρύγματος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε: «Με τις πρεσβείες του Αγίου Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, ας έχουμε τέλεια εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, ας αφεθούμε στην αγάπη Του και ας κάνουμε την αγάπη μας προς τον Χριστό αγώνα και αγωνία, έτσι ώστε όχι μόνο να αποφύγουμε κάθε πειρασμό, κάθε δοκιμασία, κάθε θλίψη και στενοχώρια, αλλά έχοντάς Τον πρότυπο στη ζωή μας να μπορούμε να Τον ακολουθούμε και να είμαστε μαζί Του στην αιωνιότητα και στη Βασιλεία των Ουρανών».

Οι αρχές του τόπου και όλος ο φιλέορτος και φιλάγιος λαός συμμετείχαν στις εορταστικές ακολουθίες για να τιμήσουν τον Πολιούχο τους Άγιο Αχίλλιο, να λάβουν την ευλογία του και να ζητήσουν τις πρεσβείες του.

Οι ακολουθίες θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα με την Ιερή Παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων