13/02/2021 13/02/2021 Με αφορμή την αυριανή (15 Φεβρουαρίου 2021) εορτή του Αγίου Αποστόλου Ονήσιμου, προστάτη των φυλακισμένων, βρήκαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στις φυλακές της περιοχής του. Από την πρώτη στιγμή της έλευσής του στη Μητρόπολη Γρεβενών, ο Σεβασμιώτατος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρατουμένων στο Φελλί...
13 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2021 - 18:04

Η διακονία της Μητροπόλεως Γρεβενών στις φυλακές

Διαδώστε:
Η διακονία της Μητροπόλεως Γρεβενών στις φυλακές

Με αφορμή την αυριανή (15 Φεβρουαρίου 2021) εορτή του Αγίου Αποστόλου Ονήσιμου, προστάτη των φυλακισμένων, βρήκαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στις φυλακές της περιοχής του.

Από την πρώτη στιγμή της έλευσής του στη Μητρόπολη Γρεβενών, ο Σεβασμιώτατος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρατουμένων στο Φελλί Γρεβενών. Οι συγκεκριμένες φυλακές είναι μόνο ανδρικές και θεωρούνται υψίστης ασφαλείας, ενώ 600 περίπου κρατούμενοι ημεδαποί και αλλοδαποί εκτίουν την ποινή τους.

Η παρουσία της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, στο πλαίσιο μία εξαιρετικής και αγαστής σχέσης με τη Διεύθυνση των Φυλακών, καλύπτει τόσο τις λειτουργικές, όσο και τις ποιμαντικές ανάγκες. Γι’ αυτό και τουλάχιστον στην εποχή προ κορωνοϊού τελούνταν συχνά Θείες Λειτουργίες, ενώ το μυστήριο της Θείας Εξομολογήσεως ήταν συνεχές. Σήμερα και τα δύο συμβαίνουν όσο και όπως το επιτρέπουν οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

Ακόμη -φυσιολογικά- λαμβάνουν χώρα και κατηχήσεις αλλοθρήσκων, των οποίων οι βαπτίσεις πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, που υπάρχει εντός των Φυλακών.

Επίσης από τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησε μία ομάδα συναντήσεων, που αυτή την στιγμή αριθμεί πάνω από 90 εγγεγραμμένους και για λόγους ασφαλείας έχει χωριστεί σε δύο ομάδες. Επιπλέον, γίνονται και προσωπικές συναντήσεις των ιερέων για την συζήτηση ιδιαίτερων προβλημάτων των κρατουμένων.

Η κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης των κρατουμένων καλύπτεται εν μέρει από τις πενιχρές δυνατότητες της Μητροπόλεως. Γι’ αυτό και η Ιερά Μητρόπολη καταφεύγει και αναζητά χορηγούς και συνεργάτες που μπορούν να συνδράμουν.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, οι ιερείς που υπηρετούν στην διακονία των φυλακών πραγματοποιούν και συναντήσεις με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του καταστήματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων