31/08/2023 31/08/2023 Το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών πραγματοποίησε, με την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαβίδ, την καθιερωμένη του καλοκαιρινή εκδρομή του πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Λιβαδειάς και στην Εύβοια. Φιλοξενούμενη στο υπέροχο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μητροπόλεως Θηβών & Λιβαδείας στην Αλίαρτο, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, όσο και και...
31 Αυγούστου, 2023 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 21:33

Η καλοκαιρινή εκδρομή του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολης Γρεβενών

Διαδώστε:
Η καλοκαιρινή εκδρομή του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολης Γρεβενών

Το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών πραγματοποίησε, με την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαβίδ, την καθιερωμένη του καλοκαιρινή εκδρομή του πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Λιβαδειάς και στην Εύβοια.

Φιλοξενούμενη στο υπέροχο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μητροπόλεως Θηβών & Λιβαδείας στην Αλίαρτο, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, όσο και και οι άνθρωποί  του, έγιναν μία μεγάλη αγκαλιά αγάπης, κοινωνίας και σχέσης.

Ο π. Εφραίμ τα είχε όλα ρυθμίσει στην εντέλεια, ο π. Σπυρίδων μας μίλησε φωτισμένα, ο π. Σεραφείμ μας γνώρισε τον τοπικό μεγάλο άγιο, τον Όσιο Λουκά, οι π. Μιχαήλ και π. Κοσμάς μας υποδέχτηκαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, η γερόντισσα Ανθούσα και καλωσόρισε πρόσχαρα στο μοναστήρι της …

Κι όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα βλέπαμε, νιώθαμε, βιώναμε μοναδικά προσκυνήματα πίστης και πατρίδος, μαζί με τις ομορφιές μίας άλλης Ελλάδος: Δίστομο και Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, όπου θυμηθήκαμε τα δικά μας αντίστοιχα θύματα, Ι.Μονή Όσιου Λουκά εν Στειρίω, όπου το Βυζάντιο διατηρείται ανέπαφο, Ι.Μ. Ευαγγελισμού Αλιάρτου, όπου η αγάπη των μοναχών διατηρεί τον Χριστό στις ψυχές , Θήβα και τάφος Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού, όπου ο ιερέας αγωνίζεται για καλλιέργεια του ποιμνίου, Μεγάλη Παναγία, όπου το προσκύνημα αποκτά νόημα, Πανηγυρικός Εσπερινός στο χωριό Ευαγγελίστρια, όπου οι κάτοικοι τιμούν την εορτή, παραλία Αγ. Ισιδώρου, όπου η θάλασσα σε καλεί, Λέοντας της Χαιρώνειας, Αράχωβα, Δελφοί, όπου κάποτε ήταν ο ομφαλός της γης…

Η καρδιά ένιωσε να δίνει κομμάτι της στους ανθρώπους εκείνους αλλά και να παίρνει αντίστοιχα από αυτούς για να συμπληρώσει αυτό που έλειπε. Τούτο φάνηκε στα μάτια όλων και στην αγωνία που αυτά εξέφραζαν βλέποντας τον τόπο να πιάνει φωτιά, λες και καιγόταν κάτι πολύ δικό μας.

Η επίσκεψη στην εξίσου καμμένη Εύβοια, σε Χαλκίδα, Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ και Αγίου Ιακώβου, συμπλήρωσαν την αίσθηση που συχνά έχουμε οι χριστιανοί πως οι άγιοί μας είναι παρόντες και ολοζώντανοι. Το πέρασμα στην Γλύφα, για να επισκεφτούμε τον «δικό μας» π. Βασίλειο ήταν ο επίλογος μίας καρδιακής εκδρομής που μόνο χαμόγελα άφησε μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις, που θα μας συνοδεύουν στον ερχόμενο χειμώνα.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων