19/08/2019 19/08/2019 Τόσο η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όσο και η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης, εορτάστηκαν και φέτος στην Σαμαρίνα Γρεβενών. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, παραμονή της Θεομητορικής εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Σαμαρίνας, όπου τελέστηκε Αρτοκλασία...
19 Αυγούστου, 2019 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2019 - 11:13

Λαμπροί εορτασμοί στην Σαμαρίνα

Διαδώστε:
Λαμπροί εορτασμοί στην Σαμαρίνα

Τόσο η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όσο και η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης, εορτάστηκαν και φέτος στην Σαμαρίνα Γρεβενών.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, παραμονή της Θεομητορικής εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Σαμαρίνας, όπου τελέστηκε Αρτοκλασία και ακολούθησε η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Παναγίας, ενώ το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε στον αύλειο χώρο της Μεγάλης Παναγιάς, ο παραδοσιακός χορός «Τσάτσος», τον οποίο και έσυρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του Σαμαριναίου, ο Σεβαμιώτατος προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος.

Οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος Σαμαριναίων πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου και έλαβαν την ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Δημητρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων