24/05/2019 24/05/2019 Τελευταία συνάντηση για την εφετινή 4η χρόνια της Σχολής Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών. Καλεσμένος ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης. Το θέμα που διαπραγματεύτηκε ήταν: «Μην κλωτσάς τα γονικά σου, θα το βρεις απ’ τα παιδιά σου». Ο εκλεκτός και έμπειρος στα πνευματικά ζητήματα καλεσμένος από την αρχή...
24 Μαΐου, 2019 - 22:27
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2019 - 22:13

“Μην κλωτσάς τα γονικά σου, θα το βρεις απ’ τα παιδιά σου”

Διαδώστε:
“Μην κλωτσάς τα γονικά σου, θα το βρεις απ’ τα παιδιά σου”

Τελευταία συνάντηση για την εφετινή 4η χρόνια της Σχολής Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών. Καλεσμένος ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης. Το θέμα που διαπραγματεύτηκε ήταν: «Μην κλωτσάς τα γονικά σου, θα το βρεις απ’ τα παιδιά σου».

Ο εκλεκτός και έμπειρος στα πνευματικά ζητήματα καλεσμένος από την αρχή είπε πως αυτό που βιώνουμε προς τους γονείς μας, αυτό και θα συναντήσουμε αργότερα ως ηλικιωμένοι γονείς κι εμείς.

Δυστυχώς, πολλοί παππούδες και γιαγιάδες ζούνε με τον καημό της μοναξιάς. Το δικό μας παράδειγμα προς τους γονείς μας είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να τους δώσουμε.

Στον γάμο δεν είμαστε δύο αλλά ένας. Άρα και οι γονείς δεν είναι οι δικοί μου και οι δικοί σου, τα πεθερικά μου, αλλά είναι οι κοινοί γόνοι μας.

Αλλά κι εμείς ως γονείς διακονούμε από αγάπη και με διάκριση, ενώ δεν επιζητούμε ανταλλάγματα. «Καταπίνουμε» οι γονείς, χωρίς συζήτηση αλλά με πολύ προσευχή, γιατί η αγάπη μακροθυμεί.

Οφείλουμε μετά τον Θεό να αγαπάμε τους γονείς μας άδολα και ειλικρινά, όπως έκανε η ευλαβής Ρουθ στην Παλαιά Διαθήκη…

Έντονη συγκίνηση, δυνατός προβληματισμός και πλούσιες εμπειρίες ήταν οι καρποί της εκδήλωσης, που έκλεισε με τον π. Αθανάσιο, ο οποίος μαζί με την ευλογία του μοίρασε και το ενθύμιο της φετινής χρονιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων