04/02/2023 04/02/2023 Την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ορίσθηκε να τιμάται η μνήμη των αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών Εμμελείας, Νόνας και Ανθούσης. Μάλιστα η Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, αποτελεί για την Εκκλησία μας και εορτή της Μητέρας. Αύριο Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 22:02

Μητρόπολη Γρεβενών: Εορτή αφιερωμένη στη μάνα

Διαδώστε:
Μητρόπολη Γρεβενών: Εορτή αφιερωμένη στη μάνα

Την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ορίσθηκε να τιμάται η μνήμη των αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών Εμμελείας, Νόνας και Ανθούσης. Μάλιστα η Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, αποτελεί για την Εκκλησία μας και εορτή της Μητέρας.

Αύριο Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ θα βραβεύσει τρείς μητέρες: μία που τώρα εγκυμονεί, μία μητέρα που φέτος έγινε πολύτεκνη και μια υπερήλικα μητέρα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, στις 6:30 μ.μ. εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην μάνα, όπου η τοπική Εκκλησίας μας θα τιμήσει το ιερό πρόσωπο της μητέρας.

Καλεσμένη ομιλήτρια είναι η Εκπαιδευτικός – Λογοτέχνης κ. Φωτεινή Φωτιάδου-Κωνσταντίνου, με θέμα: “Μάνα, συνεργάτης του Θεού!”.

Συμμετέχει η Χορωδία Κυριών της Ι. Μ. Γρεβενών, που την διευθύνει ο κ. Χρήστος Νανέρης, ενώ κείμενα θα διαβάσει ο π. Εμμανουήλ Σκλαβούνος.

Ταυτόχρονα θα βραβευτούν, οι οικογένειες του νομού Γρεβενών που φέτος έγιναν πολύτεκνες καθώς και τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων