01/02/2023 01/02/2023 Ομιλία με θέμα “Οι Τρεις Ιεράρχες ως δάσκαλοι και κοινωνικοί εργάτες” πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμή των εκπαιδευτικών για τους Τρείς Ιεράρχες. Καλεσμένη ομιλήτρια ήταν η Μαρία Πλαστήρα-Βαλκάνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Στην ομιλία της η κ. Πλαστήρα τόνισε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της παιδείας...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 13:51

Μητροπολίτης Γρεβενών: Στόχος είναι να γίνουμε σωστοί άνθρωποι

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Γρεβενών: Στόχος είναι να γίνουμε σωστοί άνθρωποι

Ομιλία με θέμα “Οι Τρεις Ιεράρχες ως δάσκαλοι και κοινωνικοί εργάτες” πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμή των εκπαιδευτικών για τους Τρείς Ιεράρχες.

Καλεσμένη ομιλήτρια ήταν η Μαρία Πλαστήρα-Βαλκάνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Στην ομιλία της η κ. Πλαστήρα τόνισε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της παιδείας και εν γένει του τρόπου ζωής που προέταξαν αλλά και εφάρμοσαν οι Τρείς Ιεράρχες.

Η βραδιά έκλεισε με μία ευλογία του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ προς όλους τους παρευρισκομένους.  Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, “στην πόλη των Γρεβενών έχουμε καθιερώσει να τιμούμε τον δάσκαλο κάθε πατρίδας”.

Αναφερόμενος στα όσα είπε η κ. Μαρία Πλαστήρα-Βαλκάνου, υπογράμμισε ότι το στίγμα της παιδείας είναι ο άνθρωπος, και όχι η συσσώρευση και η απόκτηση γνώσεων για έχουμε έναν βαθμό ή ένα χαρτί. Στόχος είναι, όπως είπε, να εξασφαλίσουμε να γίνουμε σωστοί άνθρωποι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων