04/10/2023 04/10/2023 Το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 τελέστηκε θεία λειτουργία και κατόπιν αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, από τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, στον τόπο της θυσίας του Αιμιλιανού Γρεβενών, του Διακόνου του Δημητρίου και του αγωγιάτη Αθανασίου, κοντά στο χωριό Δεσπότης Γρεβενών. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το νόημα της θυσίας του νεαρού ιεράρχη, θυσία που έβαλε...
04 Οκτωβρίου, 2023 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 13:04

Μνήμη Αιμιλιανού Γρεβενών και της Συνοδείας αυτού

Διαδώστε:
Μνήμη Αιμιλιανού Γρεβενών και της Συνοδείας αυτού

Το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 τελέστηκε θεία λειτουργία και κατόπιν αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, από τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, στον τόπο της θυσίας του Αιμιλιανού Γρεβενών, του Διακόνου του Δημητρίου και του αγωγιάτη Αθανασίου, κοντά στο χωριό Δεσπότης Γρεβενών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το νόημα της θυσίας του νεαρού ιεράρχη, θυσία που έβαλε τον σπόρο της ελευθερίας για τα Γρεβενά. Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης παρευρέθησαν πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως, τοπικές αρχές και πιστοί.

Την Κυριακή, πρώτη του μηνός Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών, ενώ μετά την Θεία Λειτουργία και το τρισάγιο στην μνήμη των θυσιασθέντων για την πίστη και την πατρίδα, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου έγινε στον ανδριάντα του Αιμιλιανού Γρεβενών στην αυλή του Επισκοπείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων