17/02/2020 17/02/2020 Η λαγαρή ροή της γλώσσας του π. Χαραλάμπους Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι γνωστός και ως π. Λίβυος, ομόρφυνε και πλούτισε την Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών, για τον μήνα Φεβρουάριο. Με ένα θέμα που αφορά σε όλους τους γονείς και με τίτλο: «Γονείς γεμάτοι ενοχές», ο ομιλητής υποστήριξε πως «… η ζωή...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 15:30

π. Χαράλαμπος (Λίβυος): «Γονείς γεμάτοι ενοχές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
π. Χαράλαμπος (Λίβυος): «Γονείς γεμάτοι ενοχές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η λαγαρή ροή της γλώσσας του π. Χαραλάμπους Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι γνωστός και ως π. Λίβυος, ομόρφυνε και πλούτισε την Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών, για τον μήνα Φεβρουάριο.

Με ένα θέμα που αφορά σε όλους τους γονείς και με τίτλο: «Γονείς γεμάτοι ενοχές», ο ομιλητής υποστήριξε πως «… η ζωή έχει πάντα κάτι το μεταβλητό και έτσι ανατρέπονται οι σχεδιασμοί μας. Δημιουργώντας ενοχές… Όμως, η Εκκλησία φέρνει τα πάντα στο παρόν, στο ‘σήμερον’. Εμείς αντίθετα, δολοφονούμε το παρόν, ενώ ο λογισμός μένει στο παρελθόν ή στο μέλλον, εξιδανικεύοντας είτε το ένα είτε το άλλο. Ο μεγαλύτερος πειρασμός είναι να θέλεις να αποφύγεις το παρόν του σταυρού που περνάς… Η ενοχή πηγάζει από μία σύγκρουση: της δικής μας επιθυμίας ή ονείρου με κάποιου άλλου… Η μεγαλύτερη φυλακή είναι να εγκλωβιστείς στα μάτια του άλλου, δηλαδή να θέλεις να αρέσεις στους άλλους… Μία ακόμη φυλακή είναι η κατηγορία αλλά και ο έπαινος από τους άλλους, ιδίως με το δεύτερο που είναι το σύνδρομο του αγγελισμού. Ο Θεός ζητά όχι την τελειότητά μας αλλά την αυθεντικότητά μας… Πρώτα πρέπει να αποδεχτούμε ότι είμαστε και φως και σκοτάδι, αλλά θα ασχολούμαστε μόνο με το φως… Μία άλλη σύγκρουση είναι αυτό που είμαι σε σχέση με αυτό που φαντάζομαι ότι είμαι… Όλα αυτά οδηγούν στις ενοχές των γονέων, όπως: η αίσθηση πως είμαι ελλιπής…, η επιλογή να μην κάνουμε το σωστό, ενώ το γνωρίζουμε…, η μεταβίβαση των ευθυνών από τον ένα γονέα στον άλλο…, η απουσία από το σπίτι…, η έλλειψη όρεξης για να ασχοληθούμε με τα παιδιά…, η προσπάθειά να αποκρύψουμε τις αδυναμίες μας…, Τα παιδιά πρέπει να έχουν σύνολη εικόνα της ζωής, μέσα στο σπίτι…, η σύγκριση με άλλους. Όλες τις παραπάνω ενοχές τις αντιλαμβάνονται τα παιδιά και γίνονται χειριστικά προς τους γονείς…».

Με μια αίθουσα κατάμεστη από γονείς, γεμάτους ενοχές ή όχι, τα ερωτήματα κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον την βραδιά που έκλεισε με απαλλαγμένους αρκετούς από τις ενοχές τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων