10/03/2020 10/03/2020 Στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μέγαρο Γρεβενών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, την Α΄ Κυριακή των νηστειών, Κυριακή της Ορθοδοξίας, 8 Μαρτίου 2020. Την Κυριακή αυτή, γιορτάζουμε τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας απέναντι στους εικονομάχους και το κορυφαίο γεγονός της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη από...
10 Μαρτίου, 2020 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 11:54

Στο Μέγαρο Γρεβενών ο Μητροπολίτης Δαυίδ

Διαδώστε:
Στο Μέγαρο Γρεβενών ο Μητροπολίτης Δαυίδ

Στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μέγαρο Γρεβενών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, την Α΄ Κυριακή των νηστειών, Κυριακή της Ορθοδοξίας, 8 Μαρτίου 2020.

Την Κυριακή αυτή, γιορτάζουμε τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας απέναντι στους εικονομάχους και το κορυφαίο γεγονός της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ΄ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον αύλειο χώρο του Ναού και όλοι οι πιστοί, με μια φωνή έψαλλαν το «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων