30/06/2022 30/06/2022 Με ένα μελωδικό ταξίδι που ξεκινούσε από την Βασιλεύουσα Πόλης, περνούσε από την σκλαβωμένη Ελλάδα που επαναστάτησε και ακολουθούσε τα χνάρια της προσφυγιάς από τις αλησμόνητες πατρίδες ταξίδεψαν όσοι παρευρέθηκαν στην Συναυλία που ετοίμασε η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών σε μία αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και με την βοήθεια του Δήμου...
30 Ιουνίου, 2022 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 23:25

Συναυλία-αφιέρωμα στην Επανάσταση και την Μικρασιατική Καταστροφή στα Γρεβενά

Διαδώστε:
Συναυλία-αφιέρωμα στην Επανάσταση και την Μικρασιατική Καταστροφή στα Γρεβενά

Με ένα μελωδικό ταξίδι που ξεκινούσε από την Βασιλεύουσα Πόλης, περνούσε από την σκλαβωμένη Ελλάδα που επαναστάτησε και ακολουθούσε τα χνάρια της προσφυγιάς από τις αλησμόνητες πατρίδες ταξίδεψαν όσοι παρευρέθηκαν στην Συναυλία που ετοίμασε η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών σε μία αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και με την βοήθεια του Δήμου Γρεβενών, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της πόλης των Γρεβενών, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και Εξαρτήσεων, 26 Ιουνίου 2022.

Τα μουσικά σχήματα της Μητροπόλεως (η Παιδική αλλά και η Μεικτή Χορωδία), σε σύμπραξη με την Παιδική Χορωδία της Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας, μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες προσέφεραν στο κοινό μουσικές ευωδίες που μοσχοβολούσανε δοξολογία, αγωνία, πόνο, καημό, νοσταλγία, ελπίδα, μέσα από ένα συναυλία-αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στα 100 από την Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις». Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι έφυγαν «εξαρτημένοι» από την χαρά που δίνει απλόχερα η μουσική, σιγοτραγουδώντας όσα είχαν προηγηθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων