27/06/2020 27/06/2020 Τα ονομαστήριά του εόρτασε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, εορτή του Οσίου Πατρός ημών Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος ιερούργησε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών. Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας...
27 Ιουνίου, 2020 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2020 - 15:28

Τίμησαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γρεβενών

Διαδώστε:
Τίμησαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γρεβενών

Τα ονομαστήριά του εόρτασε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, εορτή του Οσίου Πατρός ημών Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος ιερούργησε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών.

Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Πατσάνης, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αρχιμανδρίτης Στέφανος, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Ζάβορδας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, ιερείς και ιερομόναχοι της Μητροπόλεως Γρεβενών και άλλων Μητροπόλεων καθώς και οι αρχές της πόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Ζώγκας.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαβίδ, χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Πολλοί ήταν οι πιστοί που παρευρέθησαν στις εόρτιες ακολουθίες και ευχήθηκαν τα Χρόνια Πολλά στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, καθώς λόγω των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος δεν δέχθηκε ευχετήριες επισκέψεις στο Επισκοπείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων