03/07/2021 03/07/2021 H πόλη των Γρεβενών και ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υποδέχθηκαν σήμερα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, στις 19:00 την Τιμία Κάρα του Οσίου Νικάνορος του Θαυματουργού από την Ιερά Μονή Ζάβορδας. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, οι ιερείς της Μητροπόλεως, οι αρχές της πόλεως και πλήθος ευσεβών πιστών ήταν εκεί κατά την υποδοχή...
03 Ιουλίου, 2021 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 23:16

Την Τίμια Κάρα του Οσίου Νικάνορα υποδέχθηκαν τα Γρεβενά

Διαδώστε:
Την Τίμια Κάρα του Οσίου Νικάνορα υποδέχθηκαν τα Γρεβενά

H πόλη των Γρεβενών και ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υποδέχθηκαν σήμερα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, στις 19:00 την Τιμία Κάρα του Οσίου Νικάνορος του Θαυματουργού από την Ιερά Μονή Ζάβορδας. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, οι ιερείς της Μητροπόλεως, οι αρχές της πόλεως και πλήθος ευσεβών πιστών ήταν εκεί κατά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Νικάνορος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου ακολούθως εψάλλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Όλοι οι πιστοί με τάξη και ευλάβεια, προσκύνησαν την Τίμια Κάρα του Οσίου Νικάνορος, η οποία θα παραμείνει προς προσκύνηση στα Γρεβενά μέχρι το πρωί της Τετάρτης, 7 Ιουλίου 2021.

Αύριο, Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την Τρίτη, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί λιτανεία της Τιμίας Κάρας με αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης για ευλογία και αγιασμό. Η Ιερά Μητρόπολη παρακαλεί το ποίμνιο να συμμετάσχει στις ακολουθίες, ώστε να τιμήσει τον Άγιο. 

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Ώρα 7:00 έως 10:00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 19.00 μ.μ.: Εσπερινός και Παράκλησις του Οσίου Νικάνορος.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Ώρα 7:30 έως 9:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 19.00 μ.μ.: Εσπερινός και Ευχέλαιο.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Ώρα 7:30 έως 9:30 π.μ.: Όρθρος, Θεία Λειτουργία.

Ώρα 19.00 μ.μ.: Λιτανεία της Τιμίας Κάρας με αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλεως των Γρεβενών προς ευλογία και αγιασμό.

Ώρα 20.00 μ.μ. έως 00:30 π.μ.: Ιερά Αγρυπνία.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ώρα 7:30 έως 10:00 π.μ.: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Χαιρετισμοί του Οσίου Νικάνορος. Αμέσως μετά αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Οσίου διά την Ιερά Μονή Ζαβόρδας.

Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας θα γίνουν πέντε στάσεις-δεήσεις στα εξής σημεία:

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Βαροσίου

Αγ. Αχίλλιος – Πλατεία Α’ Γυμνασίου

Κόμβος Δημαρχείου – Άγαλμα Μανιταριών

Είσοδος Παλαιάς Σχολής Αστυφυλάκων

Μύλος Μπουσίου στις εργατικές κατοικίες

Παρακαλούνται οι πιστοί στα συγκεκριμένα σημεία να περιμένουν την πομπή της Λιτανείας της Τιμίας Κάρας για να τιμήσουν τον Άγιο.

Σημ. Το αναλυτικό δρομολόγιο:

Ι.Μ.Ν ΕΥΑΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θ. ΛΑΔΑ- ΔΕΞΙΑ 13Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΔΕΞΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΙΝ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΔΕΞΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟΣ (ΥΨΟΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΜΕ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΕΛΑΤΟΥ)- ΑΡΙΣΤΕΡΑ 13Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΔΕΞΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΡ. ΟΔΟ-ΤΕΡΜΑ ΠΕΡ. ΟΔΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΛ. ΕΘΝ. ΟΔΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΚΟΖΑΝΗΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ Κ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗ-ΔΕΞΙΑ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θ. ΖΙΑΚΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΙΚΗΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΔΕΞΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΝΔΟΥ-ΔΕΞΙΑ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ-ΔΕΞΙΑ Γ. ΜΠΟΥΣΙΟΥ –ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΡΟΔΙΑΣ -ΕΡΓΑΤ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΡΟΔΙΑΣ-ΠΑΡ. ΓΕΩΡΓ. ΜΠΟΥΣΙΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θ. ΛΑΔΑ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ –Ι.Μ.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

Φωτογραφίες-Βίντεο: greveniotis.gr και εφημερίδα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων