13/02/2024 13/02/2024 Μία χειροτονία είναι πάντοτε ένα μοναδικό γεγονός για αυτόν που χειροτονείται αλλά και για την τοπική Εκκλησία. Γι’ αυτό και την περασμένη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών η χειροτονία του π. Θωμά Ψαρρά εις πρεσβύτερον σκόρπισε χαρά, συγκίνηση, δέος, προσευχή, αγαλλίαση, φως και ελπίδα. Δηλαδή μερικούς από τους καρπούς...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 21:31

Χειροτονία Πρεσβυτέρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Γρεβενών

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Γρεβενών

Μία χειροτονία είναι πάντοτε ένα μοναδικό γεγονός για αυτόν που χειροτονείται αλλά και για την τοπική Εκκλησία. Γι’ αυτό και την περασμένη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών η χειροτονία του π. Θωμά Ψαρρά εις πρεσβύτερον σκόρπισε χαρά, συγκίνηση, δέος, προσευχή, αγαλλίαση, φως και ελπίδα. Δηλαδή μερικούς από τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος που τόσο έντονα επικαλέστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Ο Σεβασμιώτατος, με όχι τυχαία επιλογή της Κυριακής, που ακούστηκε το Ευαγγέλιο των ταλάντων, εισόδευσε στο υψηλό αξίωμα της ιεροσύνης τον μέχρι τότε μοναδικό διάκονό του, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στο τοπικό ποίμνιο. Επιβράβευση πνευματικών κόπων, υπομονής, υπακοής, από την μία, καλέσματος στην υπέροχη διακονία του Θεού από την άλλη. Κι όλα αυτά, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται και οι ιερείς γίνονται σπάνιο είδος.

Το χαρμόσυνο πνεύμα συνεχίστηκε με την παράθεση κερασμάτων στο κατάμεστο Αρχονταρίκι του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως, όπου πατέρες, συγγενείς και φίλοι του νέου ιερέα, απλός κόσμος και πολλά παιδιά από την κατασκήνωση, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του τα καλοκαίρια μεγιστοποίησαν την χαρά. Άξιος και πάλι άξιος ο νέος ιερέας π. Θωμάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων