27/11/2022 27/11/2022 Στο πλαίσιο γνωριμίας και επικοινωνίας με το ποίμνιό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο της Μεγαλοπόλεως. Αφού συνομίλησε με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, από τους οποίους έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, μίλησε στους μαθητές για την αξία της πραγματικής παιδείας και τόνισε τίς...
27 Νοεμβρίου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2022 - 8:15

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Νικηφόρου σε σχολεία της Μεγαλοπόλεως

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτου Νικηφόρου σε σχολεία της Μεγαλοπόλεως

Στο πλαίσιο γνωριμίας και επικοινωνίας με το ποίμνιό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο της Μεγαλοπόλεως.

Αφού συνομίλησε με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, από τους οποίους έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, μίλησε στους μαθητές για την αξία της πραγματικής παιδείας και τόνισε τίς αξίες και τις αρχές που χρειάζεται να έχουν στην ζωή τους.

Προσκάλεσε τα παιδιά να εκκλησιάζονται και δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να τα ακούσει όποτε το επιθυμούν στην Μητρόπολη. Τους προέτρεψε να εμπιστεύονται τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως, όπως τα κατηχητικά, τις Σχολές Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, των Χορευτικών τμημάτων κ.α.

«Ο άνθρωπος κοντά στον Θεό είναι πραγματικά επιτυχημένος και καλλιεργημένος» ανέφερε. Οι μαθητές ευχήθηκαν στον Ποιμενάρχη μας επιτυχία στα νέα ποιμαντικά του καθήκοντα και τον χειροκρότησαν φωνάζοντας «άξιος». Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους μαθητές γλυκίσματα και χυμούς, ενώ δώρισε για καθεμιά τάξη μια καλαίσθητη εικόνα του Χριστού.

Κατά την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου παρευρέθηκε  και ο συντονιστής του Εκπαιδευτικού Έργου των θεολόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος αξιότιμος κ. Νικόλαος Χ. Χριστόπουλος.     

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων