16/02/2023 16/02/2023 Σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος στις δύο επαρχίες της Ι. Μητροπόλεώς, την Γορτυνία και την Μεγαλόπολη. Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως και στό «Πανταζοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Βυτίνης αντίστοιχα. Μετά την προσευχή ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την εισήγησή του, η...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:31

Γόρτυνος Νικηφόρος: Η ενορίες να αποτελούν ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας

Διαδώστε:
Γόρτυνος Νικηφόρος: Η ενορίες να αποτελούν ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας

Σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος στις δύο επαρχίες της Ι. Μητροπόλεώς, την Γορτυνία και την Μεγαλόπολη. Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως και στό «Πανταζοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Βυτίνης αντίστοιχα.

Μετά την προσευχή ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την εισήγησή του, η οποία αφορούσε στην εύρυθμη λειτουργία των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, αφού πρωτίστως μίλησε θεολογικώς για την έννοια της Εκκλησίας. Στην συνέχεια απηύθυνε συμβουλές και προέτρεψε όλους τους παρευρισκομένους να εργαστούν με ζήλο και θυσιαστικότητα στην νέα τους διακονία, που η Ιερά Μητρόπολη τους ανέθεσε.

Ανέφερε με γλαφυρό τρόπο τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται, προκειμένου οι ενορίες να αποτελούν ζωντανά κύτταρα μέσα στην κοινωνία μας και παράδειγμα προς όλους.

Σημείωσε δε το πόσο αναγκαία και σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως, των Ιερέων -Προέδρων και των Εκκλησιαστικών Συμβούλων.

Με απτά παραδείγματα, σαφήνεια και απλότητα βοήθησε τα μέλη των Συμβουλίων να κατανοήσουν το ύψος της ευθύνης τους, αλλά και το μέγεθος της τιμής.

Μετά την εμπνευσμένη ομιλία του προσέφερε στα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων το «Εγκόλπιο Εκκλησιαστικού Συμβούλου», που θα αποτελεί πυξίδα, ιδιαιτέρως για τους Επιτρόπους που διορίστηκαν για πρώτη φορά, αλλά και οδοδείκτη για τους παλαιοτέρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων