12/08/2022 13/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βυζικίου Αρκαδίας το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022. Κατά τη διάρκεια της ιερής ακολουθίας, έγινε η τελετή καθιερώσεως της ιερής εικόνας του...
12 Αυγούστου, 2022 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 2:13

Καθιέρωση ιερής εικόνας εθνοϊερομάρτυρος Ανανία Λαμπάρδη

Διαδώστε:
Καθιέρωση ιερής εικόνας εθνοϊερομάρτυρος Ανανία Λαμπάρδη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βυζικίου Αρκαδίας το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022.

Κατά τη διάρκεια της ιερής ακολουθίας, έγινε η τελετή καθιερώσεως της ιερής εικόνας του εθνοϊερομάρτυρος Ανανία Λαμπάρδη, Επισκόπου Λακεδαιμονίας, του οποίου η μητέρα καταγόταν από την περιοχή. Η ιερή εικόνα, μετά του ξυλόγλυπτου προσκυνηταρίου της, αποτελεί δέηση της οικογένειας Νικολάου και Χρυσούλας Αναστοπούλου υπέρ κεκοιμημένων.

Τον επίσημο λόγο εξεφώνησε ο Βυζικιώτης κ. Γεώργιος Αναστόπουλος. Νωρίτερα, στον μεστό νοημάτων λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στις ευχάριστες αναμνήσεις που έχει από το Βυζίκι και το ευσεβές ποίμνιό του, απ” όταν το είχε επισκεφθεί το 1967 ως ιεροκήρυκας τότε της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Στη συνέχεια μίλησε για το νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον εθνοϊερομάρτυρα Ανανία Λαμπάρδη, ο οποίος αποτελεί καύχημα και ευλογία για την περιοχή. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο Άγιος Ανανίας να έχει πάντα υπό την προστασία του το χριστεπώνυμο πλήρωμα του Βυζικίου.

 

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

 

Στην πρόσφατη αγιοκατάταξη του εθνομάρτυρος Ανανία Λαμπάρδη Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας αλλά και στη θυσιαστική μαρτυρία του -από τους Τούρκους-, είχε αναφερθεί αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). «Άφησε εποχή Αγίου ανθρώπου και φιλανθρώπου, φοβήθηκαν οι Τούρκοι την επιρροή του και τον αποκεφάλισαν», τονίζει ο Σεβασμιώτατος.

Ακούστε τα όσα είχε αναφέρει στην πρόσφατη τηλεφωνική συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων