12/09/2023 12/09/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και κατάνυξη, εν μέσω πλήθους λαού, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας, πλησίον του χωριού Βάστα Μεγαλοπόλεως. Στον Εσπερινό της Εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων ομίλησε καταλλήλως σχετικά με τον βίο της Αγίας, κάνοντας παράλληλα και  αναφορές στην σύγχρονη...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 16:39

Ο Εορτασμός της Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Θεοδώρας της εν Βάστα Αρκαδίας

Διαδώστε:
Ο Εορτασμός της Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Θεοδώρας της εν Βάστα Αρκαδίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και κατάνυξη, εν μέσω πλήθους λαού, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας, πλησίον του χωριού Βάστα Μεγαλοπόλεως.

Στον Εσπερινό της Εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων ομίλησε καταλλήλως σχετικά με τον βίο της Αγίας, κάνοντας παράλληλα και  αναφορές στην σύγχρονη εποχή μας και τις δυσκολίες που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν. Η Αγία μας, τόνισε, “θέλει και εμείς να σηκώνουμε τον προσωπικό μας Σταυρό και τότε είναι που την μιμούμαστε πραγματικά“. 

Στην ακολουθία του Εσπερινού παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο τέως υπουργός  και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Αστυνομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ταξίαρχος Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας κ. Κων/νος Παππάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλοπόλεως κ. Διονύσιος Αλεξόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Κων/νος Μιχόπουλος.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και  προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας.

Την διακονία του θείου κηρύγματος ανέθεσε στον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Καραμπά, ο οποίος, λαμβάνοντας αφορμή από τον βίο της Αγίας Θεοδώρας, αναφέρθηκε στην υπομονή που πρέπει να έχουμε όταν συκοφαντούμαστε και τόνισε ότι οι άγιοι «ξεδιψούν» και δυναμώνουν τους πιστούς στον αγώνα τους και ότι οι βίοι τους είναι ένας ωκεανός, στον οποίο, όταν κάποιος κολυμπά, βρίσκει ανεκτίμητη βοήθεια. 

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος, τους κληρικούς και τους λαϊκούς εθελοντές για την συνεισφορά τους στην άψογη προετοιμασία της Πανηγύρεως, καθώς και τους ευλαβείς προσκυνητές για τη παρουσία τους και ευχήθηκε ο Κύριος μας, με τις πρεσβείες της Αγίας Θεοδώρας, να σκεπάζει και να ενισχύει τον τόπο μας, αλλά και όλη την πατρίδα μας και, ιδιαιτέρως, τους κατοίκους της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων