22/05/2022 22/05/2022 Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησε το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 η Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό...
22 Μαΐου, 2022 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2022 - 16:00

Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε Μεγαλόπολη και Καραβά

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε Μεγαλόπολη και Καραβά

Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησε το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 η Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Μεγαλοπόλεως.

 

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας κατά το οποίο ο Απόστολος Παύλος απολογείται μπροστά στον Αγρίππα μιλώντας για τη μεταστροφή του στο Χριστό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «οὐκ ἐγενόμην ἀπειθὴς τῇ οὐρανίῳ ὀπτασίᾳ».

Με αφορμή τα λόγια αυτά, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι σε κάθε άνθρωπο έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του η ώρα που θα του φανερωθεί ο Χριστός και τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος για να έρθει σε κοινωνία μαζί Του.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον θαυμαστό βίο του Μεγάλου Κωνσταντίνου και τις κομβικές αποφάσεις που πήρε για τη στήριξη του Χριστιανισμού.

Ολοκληρώνοντας, επισήμανε ότι πίσω από μία καταξιωμένη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, όπως ήταν αυτή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, υπάρχει μία άξια μάνα, όπως η Αγία Ελένη, η οποία τον ανέθρεψε σωστά, τον καθοδήγησε και τον στήριξε με σοφία και διακριτικότητα.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Καραβά και ομίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα. Στον Εσπερινό συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες Εσπερινού: Δημήτριος Σκιαδάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων