02/06/2023 02/06/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής, στην ιστορική και ηρωοτόκο Δημητσάνα, τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, για τη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου, προεξάρχοντος του, για πρώτη φορά ως Αρχιερεύς, άγοντος τα ονομαστήριά του  Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σταγών...
02 Ιουνίου, 2023 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2023 - 14:30

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Δημητσάνα για τα ονομαστήρια του Γόρτυνος Νικηφόρου

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Δημητσάνα για τα ονομαστήρια του Γόρτυνος Νικηφόρου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής, στην ιστορική και ηρωοτόκο Δημητσάνα, τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, για τη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου, προεξάρχοντος του, για πρώτη φορά ως Αρχιερεύς, άγοντος τα ονομαστήριά του  Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Τον θείο λόγο κήρυξε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στους αγώνες του Αγίου Νικηφόρου υπέρ της προσκυνήσεως των Εικόνων και εξήρε την προσωπικότητα του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, προέρχεται από τα σπλάχνα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, και του ευχήθηκε πολυχρόνια και καρποβριθή ποιμαντορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και τους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων