15/12/2021 15/12/2021 Σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης, θα τεθεί από σήμερα στις 5 μ.μ. η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία. Το ίδιο βράδυ, από τις 22.00, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, ενώ αύριο, Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου προ της εξοδίου ακολουθίας (το πρωί) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον...
15 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2021 - 15:57

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος

Διαδώστε:
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος

Σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης, θα τεθεί από σήμερα στις 5 μ.μ. η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία. Το ίδιο βράδυ, από τις 22.00, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, ενώ αύριο, Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου προ της εξοδίου ακολουθίας (το πρωί) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ο οποίος ορίστηκε και τοποτηρητής της Μητροπόλεως.

Η εξόδιος ακολουθία θα αρχίσει στις 14:00, όπως έχουμε προαναφέρει, στον Μητροπολιτικό Ναό. Ακολούθως, η σορός θα φτάσει εν πομπή στο Επισκοπείο Μεγαλόπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή.

Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου τα καταστήματα της περιοχής μας θα παραμείνουν κλειστά όλη ημέρα σε ένδειξη πένθους.

Επίσης σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Μεγαλόπολης, σε ένδειξη πένθους, τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του Ποιμενάρχη, κατά την ημέρα της ταφής του, προκειμένου και οι υπάλληλοι να παραβρεθούν σε αυτήν.

Με πληροφορίες από: kafeneio-megalopolis.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων