05/01/2022 05/01/2022 Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρού Ιερεμίου. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 22 Ιανουαρίου, θα τελεστεί Αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Κυραικής Δημητσάνας. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως,...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2022 - 10:09

Στις 23 Ιανουαρίου το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος

Διαδώστε:
Στις 23 Ιανουαρίου το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρού Ιερεμίου.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 22 Ιανουαρίου, θα τελεστεί Αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Κυραικής Δημητσάνας. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, “παράκλησή μας είναι να πραγματοποιηθεί η προσέλευση κληρικών και λαϊκών με πολύ σεβασμό στη μνήμη του και με όλα τα υγειονομικά μέτρα”.

Ο μακαριστός Ιεράρχης εκοιμήθη το βράδυ της Τρίτης, 14 Δεκεμβρίου, στις 21:30 σε ηλικία 80 ετών καθώς αρκετό χρονικό διάστημα δοκιμαζόταν από διάφορα θέματα υγείας. Ωστόσο, ποτέ δεν το έβαλε κάτω και εκτελούσε τα ποιμαντικά του καθήκοντα ιερουργώντας, κηρύττοντας και συγγράφοντας. Μάλιστα ως συνεργάτης του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και έστελνε κείμενα προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα της: www.pemptousia.gr αλλά και του Πρακτορείου “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr). Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στις 16 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Ιερεμία – Στο Ουράνιο Θυσιαστήριο η καρδιά του ανεξίκακου Ιεράρχη (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων