05/10/2021 05/10/2021 Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου (ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021) με θέμα: “Ο Προφήτης Ησαΐας μιλάει για τον Μεσσία”. Ο π. Ιάκωβος στην αρχή της ομιλίας του είπε: “Η Παλαιά Διαθήκη είναι το...
05 Οκτωβρίου, 2021 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2021 - 21:18

Συγκλονίζει η αναφορά του Προφήτη Ησαΐα στον Μεσσία

Διαδώστε:
Συγκλονίζει η αναφορά του Προφήτη Ησαΐα στον Μεσσία

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου (ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021) με θέμα: “Ο Προφήτης Ησαΐας μιλάει για τον Μεσσία”.

Ο π. Ιάκωβος στην αρχή της ομιλίας του είπε:

“Η Παλαιά Διαθήκη είναι το πρώτο τμήμα της Θείας Αποκαλύψεως. Αναφέρεται στο δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, όπως ακριβώς και στην Καινή Διαθήκη. Γίνεται πρώτα μια αναφορά στην αξία της Παλαιάς Διαθήκης και στην έννοια της προφητείας-προφήτου ως εισαγωγή”

“Θα αναφερθούμε στο πρόσωπο του Μεγάλου Προφήτου Ησαΐα, στο όνομά του, στις συνθήκες που έζησε, στη δράση του, στο έργο του” είπε χαρακτηριστικά ο ομιλητής. “Ο Προφήτης ελέγχει άρχοντες και λαό για την αποστασία τους, την εγκατάλειψη του Ενός Θεού, την κοινωνική αδικία, την ηθική διαφθορά. Τονίζει την μετάνοια ως δρόμο που έλκει τη χάρη του Θεού. Μιλά επίσης για την παγκοσμιότητα του Θεού και περιγράφει τον Θεό ως Άγιο, με την έννοια της Παντοδυναμίας Του.” είπε στη συνέχεια ο π. Ιάκωβος.

Σε άλλο σημείο ο ομιλητής είπε: “Συγκλονίζει η αναφορά του Προφήτη Ησαΐα στον Μεσσία, Τον περιγράφει ως “Εμμανουήλ” αλλά και ως “Πάσχοντα δούλο” για ειδικούς λόγους. Με την περιγραφή του “Πάθους” του Χριστού, με τόση λεπτομέρεια, ονομάστηκε δικαίως “5ος Ευαγγελιστής” ή “Ευαγγελιστής Προφήτης”. Τέλος, περιγράφει την Μεσσιακή εποχή και την εποχή της Δευτέρας Παρουσίας. Μιλά για την Βασιλεία του Θεού ως “Συμπόσιο Σωτηρίας”.

Ακολούθησε το “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού στο οποίο ο π. Ιάκωβος απάντησε στα ερωτήματα που του υπέβαλαν πιστοί τόσο από το ακροατήριο, όσο και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων διαδικτυακά.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής πιστών στο απογευματινό πρόγραμμα μέσα από το κανάλι μας στο YouTube: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η 1η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη και Αρχιερατικός Επίτροπος ΙΑ΄ Αρχ. Περιφέρειας Ι.Α.Α. και έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ. κ. Χαράλαμπος Καλαπανίδας και Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων