05/02/2020 05/02/2020 Στην ηρωική και όμορφη Βυτίνα τελέσθηκε η πανήγυρις του Αγίου μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος του θαυματουργού. Στον εσπερινό, στον όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου. Ο Σεβασμιώτατος, μετά της τιμίας συνοδίας του, προσέφεραν χαρά με την παρουσία τους σε όλη...
05 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2020 - 11:41

Του Αγίου Τρύφωνος στην ηρωική και όμορφη Βυτίνα

Διαδώστε:
Του Αγίου Τρύφωνος στην ηρωική και όμορφη Βυτίνα

Στην ηρωική και όμορφη Βυτίνα τελέσθηκε η πανήγυρις του Αγίου μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος του θαυματουργού. Στον εσπερινό, στον όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά της τιμίας συνοδίας του, προσέφεραν χαρά με την παρουσία τους σε όλη την επαρχία, στον κλήρο και το λαό της.

Ο λόγος του αγίου Λαρίσης ευχαρίστησε και ωφέλησε τους πιστούς προσκυνητές, διότι αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Τρύφωνος αλλά και στην ζωή των κατοίκων της επαρχίας και στις αλλοιώσεις που έχουν συντελεστεί στην σύγχρονη εποχή μας στα αστικά κέντρα. Εν κατακλείδι, τόνισε ότι θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί και εδραίοι στις ιερές μας παραδόσεις. Όλοι οι παριστάμενοι ιερείς και οι άρχοντες τον ευχαρίστησαν διά την παρουσίαν Του.

 

 

Εις την ιεράν πανήγυριν παρέστησαν ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Βλάσης, οι βουλευτές του νομού, ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Λαμπρόπουλος, ο Στρατηγός της Μεραρχίας, οι διοικητές της Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο δήμαρχος της Γορτυνίας και πολιτευτές. Τον ιερό ψαλτήρα κόσμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γαλάνης με τους συνεργάτες του.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων