03/05/2022 03/05/2022 Στη Μεγαλόπολη μετέβη χθες Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προκειμένου να τελέσει Νεκρώσιμο Τρισάγιο μετά κολλύβων, που ο ίδιος μετέφερε, επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία με ευκαιρία την παρελθούσα μνήμη του Προφήτου Ιερεμία, του Οποίου το τίμιο όνομα έφερε ο μακαριστός. Λόγω των καιρικών...
03 Μαΐου, 2022 - 15:55

Τρισάγιο μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος στη Μεγαλόπολη

Διαδώστε:
Τρισάγιο μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος στη Μεγαλόπολη

Στη Μεγαλόπολη μετέβη χθες Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προκειμένου να τελέσει Νεκρώσιμο Τρισάγιο μετά κολλύβων, που ο ίδιος μετέφερε, επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία με ευκαιρία την παρελθούσα μνήμη του Προφήτου Ιερεμία, του Οποίου το τίμιο όνομα έφερε ο μακαριστός.

Λόγω των καιρικών συνθηκών το Τρισάγιο τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, μετά το πέρας του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου ομίλησε στον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Κανάκη, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αυγουστίνο Καραμπά και στα πνευματικά παιδιά του μακαριστού με παρηγορητικούς λόγους, τονίζοντας ότι η Εκκλησία μας είναι Εκκλησία της Αναστάσεως, καθώς με την ενανθρώπηση του Χριστού την Σταυρική Θυσία και την Ταφή Του νικήθηκε ο θάνατος.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα, στο ήθος και στο έργο του αοιδίμου εξήρε τα πολλά τάλαντα του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη, με την οποία περιέβαλε ο μακαριστός τον ίδιο. Ολοκληρώνοντας, ζήτησε από τον άγιο Πρωτοσύγκελλο να μεταφέρει τις ευχαριστίες του στον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, για την άδεια να τελέσει το Τρισάγιο και ευχήθηκε προς όλους να τους ακολουθεί πάντοτε η ευχή του αειμνήστου Μητροπολίτου και Πνευματικού τους πατέρα.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιάκωβος, αντιφωνώντας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Ποιμενάρχη, που συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του προσευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Γέροντά του και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αμοιβαίο σεβασμό, την εκτίμηση και την αδελφική αγάπη που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων