06/10/2021 06/10/2021 Στην εορτή του Αγίου Παύλου Επισκόπου Γορτύνης, στον Ιερό Ναό Αγίων Δέκα της Αγίας Λίμνης, τέλεσε τη χειροθεσία εις Πνευματικό του π. Εμμανουήλ Καργάκη, Εφημερίου της Ενορίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, τη περασμένη Κυριακή 3 Οκτωβρίου.   Ο Άγιος Παύλος, Επίσκοπος Γορτύνης, ο οποίος τέλεσε την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων των...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 18:58

Χειροθεσία σε Πνευματικό τέλεσε ο Μητροπολίτης Γορτύνης

Διαδώστε:
Χειροθεσία σε Πνευματικό τέλεσε ο Μητροπολίτης Γορτύνης

Στην εορτή του Αγίου Παύλου Επισκόπου Γορτύνης, στον Ιερό Ναό Αγίων Δέκα της Αγίας Λίμνης, τέλεσε τη χειροθεσία εις Πνευματικό του π. Εμμανουήλ Καργάκη, Εφημερίου της Ενορίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, τη περασμένη Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

 

Ο Άγιος Παύλος, Επίσκοπος Γορτύνης, ο οποίος τέλεσε την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων των Αγ. Δέκα, το 312 μ.Χ., έδρασε στο τέλος των διωγμών και ποίμανε την Εκκλησία με την έναρξη της ελευθερίας έκφρασης της Χριστιανικής Πίστεως. Με βάση τα αρχαία «Μαρτύρια», ο Παύλος ήταν εκείνος που το 312 μ.Χ., μετέβη στη Ρώμη για να συναντήσει τον Μ. Κωνσταντίνο και να ζητήσει την άδεια για την ‘Ανακομιδή των Λειψάνων των Αγίων Δέκα Μαρτύρων των μαρτυρησάντων επί Δεκίου το 250 μ.Χ. Ο Μ. Κωνσταντίνος του έδωσε την άδεια της Ανακομιδής. Είχε τη χάρη της θαυματουργίας να εκδιώκει δαιμόνια.

Ο Αγ. Παύλος Γορτύνης, καθορίστηκε τοπικά να εορτάζεται την Α΄ Κυριακή του Οκτωβρίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων