26/01/2019 26/01/2019 Ο Βόλος αναμένει και χαίρει κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Εξέχουσα θέση στον εορτολογικό κύκλο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού κατέχει η 29η Ιανουαρίου εκάστου έτους, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, και τούτο, διότι ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Δημητριάδος φέρει το όνομα του...
26 Ιανουαρίου, 2019 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2019 - 10:52

Ο Βόλος χαίρει και αναμένει

Διαδώστε:
Ο Βόλος χαίρει και αναμένει

Ο Βόλος αναμένει και χαίρει κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Εξέχουσα θέση στον εορτολογικό κύκλο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού κατέχει η 29η Ιανουαρίου εκάστου έτους, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, και τούτο, διότι ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Δημητριάδος φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού Αποστολικού Πατρός και άγει τα Σεπτά Ονομαστήριά του.

Επειδή η εορτή του Επισκόπου είναι και εορτή της Τοπικής Εκκλησίας, καλούνται και εφέτος όλοι, Κλήρος, Άρχοντες και Λαός, να συμμετάσχουν στον Μεγάλο Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί τη Δευτέρα 28/1, στις 6μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης, κ. Ιγνάτιος, θα απονείμει στον πολιό και σεβάσμιο Ιερέα Δημήτριο Ξυνογαλά, Αρχιερατικό Επίτροπο Ζαγοράς, τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Τρίτη 29/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου, κ. Ιγνατίου.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του φιλοχρίστου Λαού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων