29/10/2018 29/10/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στον Βόλο η εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για την Εθνική Επέτειο του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εορταστική εκδήλωση διεξήχθη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και την τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Πρωτοσύγκελλος  Αρχιμ. ...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2018 - 19:56

Ι. Μ. Δημητριάδος: Εορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού για την Επέτειο του “ΟΧΙ” (βίντεο)

Διαδώστε:
Ι. Μ. Δημητριάδος: Εορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού για την Επέτειο του “ΟΧΙ” (βίντεο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στον Βόλο η εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για την Εθνική Επέτειο του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εορταστική εκδήλωση διεξήχθη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και την τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Πρωτοσύγκελλος  Αρχιμ.  Δαμασκηνός Κιαμέτης, η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης και τοπικοί εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

Με θέμα, « Το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο – Πορεία προς το μέτωπο», τα παιδιά ξύπνησαν μνήμες από τον Βόλο της προπολεμικής περιόδου και ζωντάνεψαν και πάλι, μέσα από το θεατρικό δρώμενο, τα ποιήματα και τα επετειακά τραγούδια, όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο ηρωικό “ΟΧΙ” απέναντι στον Ιταλό κατακτητή, στο ένδοξο Έπος του 1940.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και ευχαρίστησε το προσωπικό για την άψογη και υποδειγματική προετοιμασία και παρουσίαση της εκδήλωσης.

Τέλος, επανέλαβε το μήνυμα που πέρασαν τα παιδιά: «Ποτέ ξανά πόλεμος στην πόλη μας! Εμείς τα παιδιά θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο γεμάτο Ειρήνη!» και τους ευχήθηκε να μεγαλώσουν σε μια πόλη όπου θα βασιλεύει η Ειρήνη!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων